Champinjones al ajillo

Champinjones al ajillo

Todella pidetty ja klassinen tapas, makean kirpeät valkosipulin-, viinietikan- ja persiljanmakuiset herkkusienet! Ole ilmastotietoinen ja tee mielellään annos kotimaisista viljellyistä herkkusienistä!

Ainesosat

  • 400 g Tuoreita herkkusieniä
  • 2 kpl Solo valkosipulia
  • 3 kpl Pieniä banaanisalottisipuleita
  • 1 dl Balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl Oliiviöljyä
  • 2 kpl Kevätsipulia
  • 3 oksaa Lehtipersiljaa
  • Sormisuolaa, valkopippuria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Pese herkkusienet huolellisesti, jos ovat isoja niin leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  • Hienonna valkosipuli ja leikkaa sipuli viipaleiksi.
  • Ruskista herkkusienet kuumassa oliiviöljyssä, kunnes pehmenevät hiukan ja saavat väriä.
  • Kaada valkosipuli ja sipuli sekaan ja käännä pannulla.
  • Kaada joukkoon sokeri ja kuullota mukana hetken, kaada sekaan balsamiviinietikka, vähän kerrallaan, jotta sekoittuu.
  • Kuullota herkkusienet pannussa, kunnes neste on kiehunut pois, mausta valkopippurilla ja sormisuolalla.
  • Tarjoilun yhteydessä ripottele päälle hienonnettua kevätsipulia ja lehtipersiljaa.
  • Tarjoile esim hyvän leivän tai muiden tapas annosten kanssa!
Champinjones al ajillo
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min