”Chili con carne” tarkoittaa pataa lihalla, tämä versio ”Chili sin carne” tarkoittaa pataa ilman lihaa. Pata on sitä paitsi maidoton, kananmunaton sekä hunajaton. Täysin vegaaninen!
Ainesosat
- 1 kpl Keltasipuli
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 2 kpl Porkkanaa
- 3 kpl Herkkusientä
- 1 kpl Chili, pieni
- 1 tl Sokeria
- 1 rkl Tomaattipyreettä
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- 400 g Murskattuja tomaatteja
- 4 dl Vettä
- 2 rkl Kasvisfondia
- 1 tl Maizenaa
- Vähän vettä
- 700 g Papuja, säilyke, oman maun mukaan
Tarjoiluun
- Ruoho- tai kevätsipulia
Annoslaskuri: 6 annosta
Resepti
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, chili, porkkanat, herkkusienet sekä chili.
- Kuullota vihannekset kuumassa öljyssä, lisää tomaattipyree sekä sokeri.
- Täytä murskatuilla tomaateilla, vedellä sekä kasvisfondi.
- Anna padan kiehua n 10 minuuttia, lisää maizena, joka ohennetaan pienellä määrällä vettä.
- Keitä kastike ja lisää huudellut esikeitetyt pavut.
- Keitä vielä 5 minuuttia, tarjoile riisin ja hienonnetun kevät- tai ruohosipulin kanssa.
Vinkki! Jos tahdot tehdä lapsiperhe-version niin jätä chili pois.