Chili sin carne

Chili sin carne

”Chili con carne” tarkoittaa pataa lihalla, tämä versio ”Chili sin carne” tarkoittaa pataa ilman lihaa. Pata on sitä paitsi maidoton, kananmunaton sekä hunajaton. Täysin vegaaninen!

Ainesosat

  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 3 kpl Herkkusientä
  • 1 kpl Chili, pieni
  • 1 tl Sokeria
  • 1 rkl Tomaattipyreettä
  • 0,5 dl Oliiviöljyä
  • 400 g Murskattuja tomaatteja
  • 4 dl Vettä
  • 2 rkl Kasvisfondia
  • 1 tl Maizenaa
  • Vähän vettä
  • 700 g Papuja, säilyke, oman maun mukaan

Tarjoiluun

  • Ruoho- tai kevätsipulia
Annoslaskuri: 6 annosta

Resepti

  • Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli, chili, porkkanat, herkkusienet sekä chili.
  • Kuullota vihannekset kuumassa öljyssä, lisää tomaattipyree sekä sokeri.
  • Täytä murskatuilla tomaateilla, vedellä sekä kasvisfondi.
  • Anna padan kiehua n 10 minuuttia, lisää maizena, joka ohennetaan pienellä määrällä vettä.
  • Keitä kastike ja lisää huudellut esikeitetyt pavut.
  • Keitä vielä 5 minuuttia, tarjoile riisin ja hienonnetun kevät- tai ruohosipulin kanssa.
Vinkki! Jos tahdot tehdä lapsiperhe-version niin jätä chili pois.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt