Fenkolikeitto

Samettinen fenkolikeitto hautuu pehmeäksi ja maustuu lorauksella pastista. Fenkolit keitetään hajoavan pehmeiksi ja soseutetaan sileäksi keitoksi. Hyödynnä fenkolin tillimäiset tupsut koristelussa.

Ainesosat

  • 4-6 kpl Fenkolia (n. 2 kg)
  • 1 iso Sipuli
  • 1/2 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
  • 2 1/2 dl Valkoviiniä
  • 1 - 1 1/2 l Kasvislientä
  • 1/2 tl Suolaa
  • 2 dl pastista eli anisviinaa
  • 2 dl Kuohukermaa
  • Koristeluun
  • fenkolintupsuja tai varsikukkakaalin nuppuja
Annoslaskuri: 5 annosta

Resepti

  • Huuhtele fenkolit ja leikkaa sormimaiset varret pois.
  • Siisti kanta ja viipaloi fenkolit.
  • Hienonna sipuli.
  • Kuumenna öljy isossa kattilassa ja kuullota siinä fenkoli ja sipuli keskilämmöllä 25-35 minuuttia.
  • Sekoita välillä, jotta kasvikset eivät tartu kattilan pohjaan.
  • Kun fenkoli on pehmentynyt, kaada kattilaan viini.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
  • Lisää litra lientä ja suola, kuumenna ja keitä 10-20 minuuttia, kunnes fenkolit ovat todella pehmeitä.
  • Lisää lientä tarvittaessa.
  • Soseuta keitto erissä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  • Jos keitto tuntuu rakeiselta, voit siivilöidä sen sileäksi.
  • Huuhtele kattila.
  • Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää pastis ja kerma.
  • Kuumenna keitto ja keitä pienellä lämmöllä sekoittaen 3-5 minuuttia, kunnes keitto hieman sakenee.
  • Tarjoa fenkolikeitto rapeakuorisen leivän kanssa.
Samettinen fenkolikeitto sopii alkuruoaksi vaikka viikonlopulle. Se kestää hyvin myös pakastamista, joten voit tehdä sitä isommat satsin kerralla.
Kokkisi oli:
Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste
Course: Alkupalat, Keitot
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti