Fetapiirakka

Fetapiirakka

Tarjoile tuoreen salaatin kanssa!

Ainesosat

  • 1 kpl Valmista suolaista piirakkataikinaa
  • 200 g Fetajuustoa
  • 250 g Parsakaalia, nuppuja
  • 200 g Närpiön Vihanneksen Dunne tomaattia
  • 2 rkl Tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 2 dl Ruokakermaa
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 tl Suolaa
  • 1 mm Mustapippuria
  • Rypsiöljyä, pohjan voiteluun
Annoslaskuri: 6 henkilö

Resepti

  • Voitele rypsiöljyllä piirakkavuoka.
  • Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
  • Painele piirakkavuokaan.
  • Valmista munakermaseos.
  • Kaada kerma astiaan ja riko kananmunat joukkoon.
  • Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla.
  • Ripottele piirakkavuokaan parsakaalin nuppuja ja tomaatteja.
  • Murustele fetajuusto kasvisten päälle.
  • Kaada munakermaseos piirakkavuokaan.
  • Paista 160 C asteisessa uunissa30-45 minuuttia.
  • Kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Piirakat, Resepti