Parsakaalipiirakka

Gluteeniton parsakaali- ja tomaattipiiras intialaisilla mauilla

Gluteeniton piirakkapohja jota voi käyttää millä täytteellä tahansa mutta tässä reseptissä se sekoitetaan intialaisella makuelämyksellä.

Ainesosat

Piirakkapohja

  • 5 dl Kikhernejauhoja
  • 1,5 dl Riisijauhoja
  • 1 tl Suolaa
  • 0,5 dl Oliiviöljyä
  • 1,5 dl Vettä

Täyte

  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2 kpl Valkosipulikynsiä
  • 2 rlk Oliiviöljyä
  • 1 pieni Parsakaali
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rlk raastettua inkivääriä
  • 1 tl Yrttisuolaa
  • 0,5 rlk Garam Masala
  • 1 rlk kurkumaa
  • 1 mm Chilijauhetta
  • 1 purkki Kotimaisia punaisia helmitomaatteja

Munamaito

  • 1 kpl Kananmuna
  • 0,75 dl Kaurakerma (tai tavallista ruokakermaa)
Annoslaskuri: 8 palaa

Resepti

Piirakkapohja

  • Lämmitä uuni, kiertoilma 175°.
  • Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset kulhossa.
  • Alusta mielellään käsin.
  • Voitele piirakkavuoka pienellä määrällä öljyä ja painelle taikina vuokaan.
  • Laita sivulle siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte

  • Pienennä sipuli sekä valkosipuli ja ruskista paistinpannussa oliiviöljyllä.
  • Leikka sillä aikaa parsakaali pieniin paloihin, raasta inkivääri, puolita helmitomaatit ja murusta fetajuusto.
  • Lisää parsakaali, inkivääri, cashewpähkinät ja kaikki mausteet paistinpannuun ja paista muutaman minuutin.
  • Lisää lopuksi helmitomaatit ja fetajuusto ja sekoita hyvin.
  • Levitä täyte piirakkavuokaan.
  • Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle

Munamaito

  • Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Tarjoiluun

  • Tarjoile esim. vihreän salaatin kera.
Gluteeniton piirakka intialaisilla mauilla.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén