Gluteeniton piirakkapohja jota voi käyttää millä täytteellä tahansa mutta tässä reseptissä se sekoitetaan intialaisella makuelämyksellä.
Ainesosat
Piirakkapohja
- 5 dl Kikhernejauhoja
- 1,5 dl Riisijauhoja
- 1 tl Suolaa
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- 1,5 dl Vettä
Täyte
- 1 kpl Keltasipuli
- 2 kpl Valkosipulikynsiä
- 2 rlk Oliiviöljyä
- 1 pieni Parsakaali
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 rlk raastettua inkivääriä
- 1 tl Yrttisuolaa
- 0,5 rlk Garam Masala
- 1 rlk kurkumaa
- 1 mm Chilijauhetta
- 1 purkki Kotimaisia punaisia helmitomaatteja
Munamaito
- 1 kpl Kananmuna
- 0,75 dl Kaurakerma (tai tavallista ruokakermaa)
Annoslaskuri: 8 palaa
Resepti
Piirakkapohja
- Lämmitä uuni, kiertoilma 175°.
- Sekoita kaikki piirakkapohjan ainekset kulhossa.
- Alusta mielellään käsin.
- Voitele piirakkavuoka pienellä määrällä öljyä ja painelle taikina vuokaan.
- Laita sivulle siksi aikaa kun teet täytteen.
Täyte
- Pienennä sipuli sekä valkosipuli ja ruskista paistinpannussa oliiviöljyllä.
- Leikka sillä aikaa parsakaali pieniin paloihin, raasta inkivääri, puolita helmitomaatit ja murusta fetajuusto.
- Lisää parsakaali, inkivääri, cashewpähkinät ja kaikki mausteet paistinpannuun ja paista muutaman minuutin.
- Lisää lopuksi helmitomaatit ja fetajuusto ja sekoita hyvin.
- Levitä täyte piirakkavuokaan.
- Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle
Munamaito
- Sekoita munamaito pienessä kulhossa ja kaada piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Tarjoiluun
- Tarjoile esim. vihreän salaatin kera.
Gluteeniton piirakka intialaisilla mauilla.