Huom! chilikastiketta kannattaa tehdä tämän kokoinen satsi kerralla – valmistus on lastenleikkiä ja se säilyy hyvin jääkaapissa. Lisäksi se on mainio tuliainen kyläilyn yhteydessä.
Ainesosat
Grillatut kurkut
- 4 kpl Kotimaisia kurkkuja
- 4 rkl Auringonkukkaöljyä
- Merisuolaa
- Mustapippuria myllystä
Chilikastike
- 4 kpl Punaista kotimaista chiliä
- 8 dl Vettä
- 1 rkl Hienonnettua inkivääriä
- 4 rkl Hunajaa tms.
- 4 tl Valkoviinietikkaa
- 4 rkl Maizenaa
Annoslaskuri: 4
Resepti
Grillatut kurkut
- Kuori ja poista kurkusta siemenet, puolita kurkku pituus suuntaan ja lusikoi siemenet pois. Puolita kurkku paksuhkoiksi suupaloiksi.
- Mausta kurkut, pyöritä ne öljyssä ja pariloi mustaksi, tulikuumalla pannulla – pikaisesti.
Chilikastike
- Paloittele chilit karkeasti, siemenineen päivineen.
- Kuori ja hienonna inkivääri.
- Keitä aineksia puolisen tuntia. Lisää joukkoon maizena.
- Keitä vielä yksi minuutti ja soseuta tehosekoittimessa. Jäähdytä ennen tarjoilua
Erikoisen iisi ja maukas – kalorien puolesta kevyt alkupala tai yöruoka - joka tyydyttää sitäkin enemmän rohkeilla mauilla.