Friteerattua halloumia kevätsipuliaiolilla

Halloumifritters

Sopii hyvin alkupalaksi, snäksinä, lisukkeena pääruokaan tai tapasannoksena.

Ainesosat

Friteerattua halloumia

  • 5 dl Rypsiöljyä, uppopaistamiseen
  • 400 g Halloumi
  • 3 kpl Kananmunaa
  • 3 dl Panko jauhoja, tavalliset korppujauhot toimivat myös

Kevätsipuliaioli

  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl Viinietikkaa, vaaleaa
  • 2 kpl Kananmunankeltuaista
  • 1/2 kpl Solo valkosipulia tai 2 kynttä tavallista
  • 2 dl Rapsiöljyä
  • 2 kpl Kevätsipulia
  • Suolaa
  • Valkopippuria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

Friteerattua halloumia

  • Lämmitä öljy 160-180 asteeseen kattilassa, tarkista lämpö esim. paistomittarilla. Pidä kansi lähettyvillä, jos öljy alkaisi palamaan tai kuplia rajusti.
  • Leikkaa halloumi n 1 cm paksuisiksi tangoiksi.
  • Kastele kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
  • Uppopaista kuumassa öljyssä, kunnes paloilla on kullanruskea väri.
  • Siirrä ja anna valuttaa talouspaperille
  • Tarjoile lämpiminä kevätsipuliaiolin ja hienosti hakatun punaisen chilin kanssa.

Kevätsipuliaioli

  • Sekoita sinappi, viinietikka, hienosti leikattu valkosipuli ja kananmunankeltuaiset kulhoon.
  • Vatkaa rapsiöljy ohuessa virrassa sekoitukseen, majoneesi sakenee.
  • Lisää sekaan kevätsipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Friteerattua halloumia kevätsipuliaiolilla.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti