Sopii hyvin alkupalaksi, snäksinä, lisukkeena pääruokaan tai tapasannoksena.
Ainesosat
Friteerattua halloumia
- 5 dl Rypsiöljyä, uppopaistamiseen
- 400 g Halloumi
- 3 kpl Kananmunaa
- 3 dl Panko jauhoja, tavalliset korppujauhot toimivat myös
Kevätsipuliaioli
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 tl Viinietikkaa, vaaleaa
- 2 kpl Kananmunankeltuaista
- 1/2 kpl Solo valkosipulia tai 2 kynttä tavallista
- 2 dl Rapsiöljyä
- 2 kpl Kevätsipulia
- Suolaa
- Valkopippuria
Annoslaskuri: 4 annosta
Resepti
Friteerattua halloumia
- Lämmitä öljy 160-180 asteeseen kattilassa, tarkista lämpö esim. paistomittarilla. Pidä kansi lähettyvillä, jos öljy alkaisi palamaan tai kuplia rajusti.
- Leikkaa halloumi n 1 cm paksuisiksi tangoiksi.
- Kastele kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
- Uppopaista kuumassa öljyssä, kunnes paloilla on kullanruskea väri.
- Siirrä ja anna valuttaa talouspaperille
- Tarjoile lämpiminä kevätsipuliaiolin ja hienosti hakatun punaisen chilin kanssa.
Kevätsipuliaioli
- Sekoita sinappi, viinietikka, hienosti leikattu valkosipuli ja kananmunankeltuaiset kulhoon.
- Vatkaa rapsiöljy ohuessa virrassa sekoitukseen, majoneesi sakenee.
- Lisää sekaan kevätsipuli ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
Friteerattua halloumia kevätsipuliaiolilla.