Vegetaarinen gourmet-hotdog jokaiselle hyvän ruuan ystävälle!
Ainesosat
Rakuunamajoneesi
- 2 kpl Kananmunakeltuaista
- 1 tl Dijon-sinappia
- 2 tl Sitruunamehua
- 2,5 dl Rypsiöljyä
- 1/2 ruukkua Tuoretta rakuunaa
- 1 1/2 tl Kuivattua rakuunaa
- Suolaa
- Valkopippuria
Grillatut parsa:
- 12 kpl Parsoja
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1/2 kpl Sitruunan mehu
- 1 tl Sokeria
- Suolaa
- Mustapippuria
Annoslaskuri: 6 kpl
Resepti
Rakuunamajoneesi:
- Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista, laita keltuaiset kulhoon.
- Lisää dijon sinappia ja sitruunamehua, sekoita yhteen ja lisää öljyä ohuessa virrassa niin että keltuaiset ja öljy sitoutuvat ja sakenee majoneesiksi.
- Hienonna tuore rakuuna, lisää se ja kuivattu rakuuna.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Grillattu parsa:
- Pese ja leikkaa pois n 6cm alimmasta osasta parsaa.
- Aseta parsat lautaselle, kaada oliiviöljyä päälle, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja sokeria.
- Grillaa kuumassa grillissä tai grillipannussa.
Valmistelu:
- Lämmitä 6 kpl hotdogleipää, täytä 2:lla parsalla per leipä, nokareella rakuunamajoneesia sekä tuoreita salaattiversoja tai yrttejä.
Hotdogit rakuunamajoneesilla ja grillatulla parsalla