Hotdog

Hotdog

Vegetaarinen gourmet-hotdog jokaiselle hyvän ruuan ystävälle!

Ainesosat

Rakuunamajoneesi

  • 2 kpl Kananmunakeltuaista
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl Sitruunamehua
  • 2,5 dl Rypsiöljyä
  • 1/2 ruukkua Tuoretta rakuunaa
  • 1 1/2 tl Kuivattua rakuunaa
  • Suolaa
  • Valkopippuria

Grillatut parsa:

  • 12 kpl Parsoja
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 1/2 kpl Sitruunan mehu
  • 1 tl Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Annoslaskuri: 6 kpl

Resepti

Rakuunamajoneesi:

  • Erota kananmunan keltuaiset valkuaisista, laita keltuaiset kulhoon.
  • Lisää dijon sinappia ja sitruunamehua, sekoita yhteen ja lisää öljyä ohuessa virrassa niin että keltuaiset ja öljy sitoutuvat ja sakenee majoneesiksi.
  • Hienonna tuore rakuuna, lisää se ja kuivattu rakuuna.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Grillattu parsa:

  • Pese ja leikkaa pois n 6cm alimmasta osasta parsaa.
  • Aseta parsat lautaselle, kaada oliiviöljyä päälle, sitruunamehua, suolaa, pippuria ja sokeria.
  • Grillaa kuumassa grillissä tai grillipannussa.

Valmistelu:

  • Lämmitä 6 kpl hotdogleipää, täytä 2:lla parsalla per leipä, nokareella rakuunamajoneesia sekä tuoreita salaattiversoja tai yrttejä.
Hotdogit rakuunamajoneesilla ja grillatulla parsalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt