Paras kaalipunajuurilaatikko fetalla

Kaalilaatikko punajuurella ja fetalla

Punajuuren ihana väri tuo annokselle ja tarjoiluun ihanaa nautintoa.

Ainesosat

  • 1/2 kpl Valkokaali
  • 1 kpl Fenkoli
  • 1 kpl Iso sipuli
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 4 kpl Punajuuria, tuoreita
  • 2 rkl Hunajaa
  • 1 ruukku Tuoretta timjamia
  • 3 dl Kuohukermaa
  • 50 g Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä paistamiseen

Pinnalle:

  • 1 pkt Fetajuustoa
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Suikaloi kaikki kasvikset.
  • Lisää paistinpannulle öljy ja lämmitä pannu keskilämmölle.
  • Lisää pannulle kaali, fenkoli ja sipulisuikaleet.
  • Sekoittele ja anna kasvisten pehmetä pannulla rauhassa.
  • Lisää valkosipulinkynnet, sekoita edelleen.
  • Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
  • Kaada kaali-fenkoli-sipuliseos uunivuokaan.
  • Sekoita kulhossa punajuurisuikaleet, silputtu timjami, hunaja ja mausteet.
  • Kaada punajuuri-mausteseos kaaliseokseen ja sekoita hyvin.
  • Mausta vielä halutessani mustapippurilla.
  • Kaada vuokaan kerma.
  • Lisää loppu voi kuutioina paistokseen painelemalla ne uppeluksiin eri puolelle vuokaa.
  • Paista uunin keskitasolla n. 80 min riippuen punajuurisuikaleiden koosta ja kypsymisvauhdista.
  • Lisää murennettu feta kaalilaatikon päälle ja paista kunnes feta on sulanut.
  • Tarjoile.
Maukas kaali-punajuurilaatikko fetajuustolla.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti