Punajuuren ihana väri tuo annokselle ja tarjoiluun ihanaa nautintoa.
Ainesosat
- 1/2 kpl Valkokaali
- 1 kpl Fenkoli
- 1 kpl Iso sipuli
- 4 kpl Valkosipulinkynttä
- 4 kpl Punajuuria, tuoreita
- 2 rkl Hunajaa
- 1 ruukku Tuoretta timjamia
- 3 dl Kuohukermaa
- 50 g Voita
- Suolaa
- Mustapippuria
- Öljyä paistamiseen
Pinnalle:
- 1 pkt Fetajuustoa
Annoslaskuri: 6
Resepti
- Suikaloi kaikki kasvikset.
- Lisää paistinpannulle öljy ja lämmitä pannu keskilämmölle.
- Lisää pannulle kaali, fenkoli ja sipulisuikaleet.
- Sekoittele ja anna kasvisten pehmetä pannulla rauhassa.
- Lisää valkosipulinkynnet, sekoita edelleen.
- Voitele uunivuoka ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kaada kaali-fenkoli-sipuliseos uunivuokaan.
- Sekoita kulhossa punajuurisuikaleet, silputtu timjami, hunaja ja mausteet.
- Kaada punajuuri-mausteseos kaaliseokseen ja sekoita hyvin.
- Mausta vielä halutessani mustapippurilla.
- Kaada vuokaan kerma.
- Lisää loppu voi kuutioina paistokseen painelemalla ne uppeluksiin eri puolelle vuokaa.
- Paista uunin keskitasolla n. 80 min riippuen punajuurisuikaleiden koosta ja kypsymisvauhdista.
- Lisää murennettu feta kaalilaatikon päälle ja paista kunnes feta on sulanut.
- Tarjoile.
Maukas kaali-punajuurilaatikko fetajuustolla.