Kalaton kalakeitto

Kalaton kalakeitto

Kalakeitto ilman kalaa! Keitto saa kuitenkin paljon perinteisestä maustaan tuoreista yrteistä ja sitruunasta. Laita päälle cavi-artia sekä hieno silputtua nori merilevää niin keitto saa pehmeän ja miellyttävän merellisen maun.

Ainesosat

Keitto

  • 400 g perunaa
  • 200 g Porkkanaa
  • 200 g Palsternakkaa
  • 100 g Purjoa, 10cm pala
  • 100 g Selleri
  • 100 g Fenkolia
  • Kuori 1 sitruunasta
  • 1 l Vettä
  • 2 kpl Liemikuutiota
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 nippu Tilliä
  • 3 dl Ruokakermaa, 15%
  • Suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun

  • Cavi-art
  • Sushi noria
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Kuori ja pese juurekset.
  • Leikkaa perunat, palsternakka ja selleri karkeiksi paloiksi.
  • Leikkaa porkkana ja purjo kolikoiksi sekä hienonna fenkoli.
  • Hauduta kaikki paitsi tilli, ruohosipuli sekä kerma 25-30 minuuttia kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  • Lisää hienonnettu ruohosipuli, tilli sekä kerma ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Tarjoile yhdessä hienoksi silputun norin sekä nokareellisen cavi-artia kanssa.
Kalaton kalakeitto.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti