Kantarelli-palsternakkapiirakka

Ainesosat

Piirakkataikina:

  • 125 g Voita
  • 3 dl Vehnäjauhoja
  • 3 rkl Kylmää vettä
  • 1 mm Suolaa
  • 2 tl Sipulijauhetta

Täyte:

  • 250 g Kantarelleja, pakaste tai säilöttyjä
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa Rosmariinia
  • 1 kpl Palsternakkaa (150g)
  • 50 g Voita

Munamaito:

  • 200 g Ranskankermaa
  • 100 g Juustoraastetta
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 dl Maitoa
Annoslaskuri: 8

Resepti

  • Laita uuni 225 asteeseen esipaistamiseen, pudota lämpö 180 asteeseen.
  • Kuutioi voi ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi piirakkataikinaksi. Sekoita joko käsin tai monitoimikoneella.
  • Taputa taikina vuokaan niin että saadaan komeat reunat. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia, tai pakastimessa n. 10 minuuttia. Esipaista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
  • Kaada kantarellit siivillän ja valuta. Leikkaa sipuli, kuori parsternakka ja raasta karkeasti raastinraudalla. Pilko valkosipuli ja rosmariini.
  • Freesaa voissa niin kauan että sipuli ja palsternakka pehmenee.
  • Sekoita ranskankerma, raastettu juusto, kananmunat ja maito. Täytä esipaistettu piirakkakuori täytteellä ja kaada päälle munamaito.
  • Paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia tai niin kauan että täyte on jähmettynyt ja saanut sienon värin.
  • Tarjoile hyvän vihersalaatin kanssa.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Valmistustapa: Uunissa
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Piirakat, Resepti