Ainesosat
Piirakkataikina:
- 125 g Voita
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 3 rkl Kylmää vettä
- 1 mm Suolaa
- 2 tl Sipulijauhetta
Täyte:
- 250 g Kantarelleja, pakaste tai säilöttyjä
- 2 kpl Keltasipulia
- 2 kpl Valkosipulinkynttä
- 2 oksaa Rosmariinia
- 1 kpl Palsternakkaa (150g)
- 50 g Voita
Munamaito:
- 200 g Ranskankermaa
- 100 g Juustoraastetta
- 2 kpl Kananmunaa
- 1 dl Maitoa
Annoslaskuri: 8
Resepti
- Laita uuni 225 asteeseen esipaistamiseen, pudota lämpö 180 asteeseen.
- Kuutioi voi ja sekoita kaikki ainekset tasaiseksi piirakkataikinaksi. Sekoita joko käsin tai monitoimikoneella.
- Taputa taikina vuokaan niin että saadaan komeat reunat. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia, tai pakastimessa n. 10 minuuttia. Esipaista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
- Kaada kantarellit siivillän ja valuta. Leikkaa sipuli, kuori parsternakka ja raasta karkeasti raastinraudalla. Pilko valkosipuli ja rosmariini.
- Freesaa voissa niin kauan että sipuli ja palsternakka pehmenee.
- Sekoita ranskankerma, raastettu juusto, kananmunat ja maito. Täytä esipaistettu piirakkakuori täytteellä ja kaada päälle munamaito.
- Paista 180 asteessa n. 20-25 minuuttia tai niin kauan että täyte on jähmettynyt ja saanut sienon värin.
- Tarjoile hyvän vihersalaatin kanssa.
Tarjoile raikkaan vihersalaatin kanssa.