Kanttarelliohratto

Perinteisen italialaisen sienirisoton suomalainen versio on kanttarelliohratto joka ei ollenkaan kalpene alkuperäisreseptin rinnalla. Kullankeltaiset kanttarellit tunnistaa kehnompikin sienestäjä mutta paremman suunnistusvaiston puutteessa käy nappaamassa saalis marketin hevi-osastolta.

Ainesosat

  • 2 dl Ohrahelmiä (esim. Torino)
  • 2-3 rkl Rypsiöljyä
  • 1 Sipuli
  • 3 rkl Kasvis- tai sienifondia
  • 1 litra Vettä
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 400 g Tuoreita kanttarelleja
  • reilu nokare Voita
  • 150 g Ranskankermaa
  • 1 dl Voimakasta juustoa raasteena
  • Timjamia
  • Ruohosipulia
  • Suolaa
  • Pippuria
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Kuullota ohrahelmiä ja sipulia pannulla pari minuuttia.
  • Sekoita kasvis/sienifondista ja kuumasta vedestä liemi, kaada sitä pienissä erissä pannulle.
  • Neste saa pulputella rauhallisesti joten hellaa kannattaa pitää keskilämmöllä.
  • Sekoittele koko ajan, kun neste näyttää haihtuvan pannulta sitä voi taas kaataa lisää.
  • Lisää viini ja jatka keittämistä kunnes ryynit alkavat pehmetä ja olet käyttänyt kaiken liemen.
  • Samaan aikaan ehdit pilkkoa kanttarellit ja kuullottaa niitä voissa.
  • Lisää paistetut kanttarellit ohraton sekaan.
  • Sekoita joukkoon ranskankerma.
  • Mausta ohratto suolalla ja pippurilla sekä yrteillä.
  • Lopuksi lisää vielä juustoraaste ja anna sen sulaa.
  • Ohrattoon sopii niin perinteinen Parmesan kuin muutkin kovat kypsytetyt juustot.
Perinteisen italialaisen sienirisoton suomalainen versio on kanttarelliohratto.
Kokkisi oli:
Aija VuorijärviAija Vuorijärvi
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Kausi: Satokausi
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti