Kasvis-kaalikääryleet härkäpapu rouhesekoituksella,

Kasvis-kaalikääryleet

Kotiruoka on hyvää ruokaa, joka pitää kylläisenä pitkään ja ovat yleensä valmistettu perinteisellä tavalla, kuten myös nämä kaalikääryleet, jotka ovat täynnä juureksia ja härkäpapu rouhesekoitusta!

Ainesosat

Kaali

  • 1 kpl Iso kotimainen valkokaali
  • Suolaa

Täyte

  • 250 g Kotimaisia kiinteitä perunoita
  • 150 g Kotimaisia porkkanoita
  • 100 g Kotimaista sipulia
  • 5 oksaa Tuoretta timjamia
  • 50 g Voita
  • 100 g Kuivattua härkäpapu rouhesekoitusta
  • 1 tl Suolaa
  • 2 rkl Siirappia
  • 1/2 dl Vettä

Päälle

  • 50 g Voita
  • 50 g Siirappia
  • 1 rkl Soijaa
Annoslaskuri: 10 kappaletta

Resepti

Kaali

  • Leikkaa valkokaalista juuri pois, aseta isoon kattilaan ja peitä vedellä, kiehauta vesi ja anna kiehua hiljalleen, poimi kokonaisia lehtiä sitä mukaan, kun kaalin ulommaiset lehdet irtoilevat.
  • Jatka kunnes sinulla on 10 kokonaista isoa, pehmeää lehteä.
  • Anna jäähtyä.
  • Tee sillä aikaa täyte.

Täyte

  • Kuori juurekset ja raasta ne raastinraudan karkealla puolella.
  • Kuullota voissa paistinpannulla yhdessä hienonnetun timjamin ja härkäpapu rouhesekoituksen kanssa.
  • Valuta siirappia ja vettä päälle, anna kiehua ja sekoita.
  • Täyte on valmis.

Valmistele kaalikääryleet

  • Aseta uuni 225 asteeseen.
  • Jaa juures- ja papurouheseos kaikille 10 lehdelle, taita reunat ja pyöritä pitkulaisiksi kääryleiksi.
  • Laita kääryleet uunivuokaan niin että taitos on alaspäin.
  • Sulata voi ja sekoita tumman siirapin ja soijan kanssa.
  • Sivellä kääryleet noin 1/3 sekoituksen kanssa.
  • Paista uunissa 30-35 minuuttia, nosta ulos ja sivellä kääryleet 2-3 kertaa tuona aikana.
  • Tarjoile tuoreilla kasviksilla, keitettyjen perunoiden ja klassisen ruskeakastikkeen kera.
Kasvis-kaalikääryleet härkäpapu rouhesekoituksella,
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt