Kasvislinssikeitto

Kasvislinssikeitto

Helppo ja nopea pehmeän makuinen kasvislinssikeitto. Resepti sopii myös opiskelijan kukkarolle ja keittoa on helppo tehdä isompikin satsi kerralla.

Ainesosat

  • 3 kpl Perunaa
  • 3 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Sipuli, iso
  • 3 dl Punaisia linssejä
  • 1/2 kpl Purjosipuli
  • 2 dl Ruokakermaa
  • 1 dl Paseerattua tomaattia
  • 5 dl Vettä
  • 1/2-1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 purkki Bulgarian jogurttia
  • 2 rkl Oliiviöljyä
Annoslaskuri: 3

Resepti

  • Kuori ja kuutioi peruna, porkkana, purjosipuli ja sipuli. Kuullota oliiviöljyssä, kunnes saavat hieman väriä. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes kasvikset alkavat pehmetä.
  • Huuhtele ja lisää linssit. Anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria ja suolaa.
  • Tarjoile bulgarialaisen jogurtin ja siivutetun purjosipulinkera.
  • Saat keitosta vegaanisen korvaamalla maitotuotteet esim kaura- tai kookosmaitotuotteilla.
Herkullinen kasvislinssikeitto valmistuu nopeasti eikä käy kukkaron päälle!
Kokkisi oli:
Minttu QuintanaMinttu Quintana
Course: Keitot
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kausi: Satokausi
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti