bataattikeitto

Kasvissosekeitto paahdetuista kasviksista

Suussa sulava kasviskeitto joka sopii sekä juhlaan että arkeen.

Ainesosat

  • 2 kpl Bataattia, isoa
  • 1/4 kpl Kukkakaalia
  • 1 kpl Fenkoli, pieni
  • 8 kpl Valkosipulinkynttä
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 5 dl Vettä
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 4 dl Kuohukermaa
  • Kuivattua timjamia
  • Savupaprika
  • Suola
  • Mustapippuri

Ruiskrutongit:

  • 3 palaa Ruisleipää
  • 2 rkl Oliiviöljyä
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Kuori ja paloittele kasvikset, paitsi valkosipulinkynnet jotka paahdetaan kokonaisina.
  • Levitä kasvikset leivinpaperille uunipellille.
  • Ripottele kasvisten päälle oliiviöljyä ja mausteita maun mukaan.
  • Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Valmista ruiskrutongit. Viipaloi ruisleivät pieniksi kuutioiksi.
  • Lämmitä paistinpannu ja lisää pannulle öljy sekä ruisleipäpalat. Paahda kunnes leipäpalat ovat rapeita.
  • Ota kypsät kasvikset uunista ja nosta ne kattilaan. Lisää kattilaan vesi, kasvisliemi ja soseuta kasvikset.
  • Kiehauta ja lisää kuohukerma.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä n. 10 minuuttia, maista ja mausta lisää jos tarve.
  • Tarjoile keitto ruiskrutonkien kanssa.
Sopii sekä alkuruoaksi tai pääruoaksi.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti