Uunissa paistettu keltajuuri kypsennetyllä vuohenjuustolla

Uunissa paistettu keltajuuri kypsennetyllä vuohenjuustolla

” Al dente” paistettu keltajuuri tarjoiltuna yhdessä voimakkaan ja kypsennetyn vuohenjuusto sekä tuoreiden värikkäiden salaattiversojen kera.

Ainesosat

  • 500 g Keltajuurta
  • 100 g Voita
  • 1 rkl Hunajaa
  • 1 kpl Solo valkosipuli
  • 4 oksaa Rosmariinia
  • Vuohenjuustoa
  • Salaatti versot, mimis
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 150 asteiseksi.
  • Kuori keltajuurekset ja leikkaa pois loput varresta, puolita ja leikkaa lohkoiksi.
  • Pienennä valkosipuli ja rosmariini karkeasti.
  • Sulata voi uuninkestävällä paistinpannulla, lisää hunaja, rosmariini ja valkosipuli, ruskista nopeasti.
  • Käännä keltajuuret voisekoituksessa, siirrä kokopaistinpannu uuniin ja paista 150 asteessa n 45 minuuttia kunnes juuret ovat pehmenneet.
  • Anna jäähtyä, tarjoile alkupalana tai buffassa yhdessä murustetun vuohenjuuston ja salaattiversojen kera.
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Course: Alkupalat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Paistettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Alkupalat