Paras linssikeitto

Kermainen linssikeitto ja juustoiset pestoleivät

Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi. Tarjoile basilikan sekä ranskankerman ja vastapaistetun pestoleivän kanssa. #villinävegeen #kasvisreseptit

Ainesosat

Linssikeitto

  • 5 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 rkl Ruokaöljyä
  • 1 rkl Sipulijauhetta
  • 2 rkl Kuivattua timjamia
  • 2 rkl Mustapippuria
  • 0,5 rkl Paprikamaustetta
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 dl Vettä
  • 400 g Tomaattimurskaa
  • 4 dl Punaisia linssejä, esikeitettyjä
  • 1 rkl Valkoviinietikkaa
  • 1 tl Ruskeaa sokeria
  • 2 dl Ruokakermaa

Tarjoiluun:

  • Tuoretta basilikaa
  • Ranskankermaa

Juustoiset pestoleivät:

  • 4 palaa Täysjyväleipää
  • 4 rkl Pestoa
  • 200 g Juustoraastetta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Lämmitä kattilassa öljy ja lisää sipulit, kuullota niitä hetki.
  • Lisää kattilaan mausteet ja sekoittele muutama minuutti.
  • Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja vesi.
  • Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka, sokeri ja kerma.
  • Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia.
  • Valmistele leivät. Levitä jokaiselle leivälle 1 rkl pestoa ja ripottele päälle juustoraaste.
  • Paahda grillivastuksen alla n. 5 minuuttia.
  • Lisää lopuksi keittoon linssit, kiehauta ja tarjoile basilikan sekä ranskankerman kanssa.
Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti