Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi. Tarjoile basilikan sekä ranskankerman ja vastapaistetun pestoleivän kanssa. #villinävegeen #kasvisreseptit
Ainesosat
Linssikeitto
- 5 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 kpl Sipuli
- 2 rkl Ruokaöljyä
- 1 rkl Sipulijauhetta
- 2 rkl Kuivattua timjamia
- 2 rkl Mustapippuria
- 0,5 rkl Paprikamaustetta
- 1 kpl Kasvisliemikuutio
- 1 dl Vettä
- 400 g Tomaattimurskaa
- 4 dl Punaisia linssejä, esikeitettyjä
- 1 rkl Valkoviinietikkaa
- 1 tl Ruskeaa sokeria
- 2 dl Ruokakermaa
Tarjoiluun:
- Tuoretta basilikaa
- Ranskankermaa
Juustoiset pestoleivät:
- 4 palaa Täysjyväleipää
- 4 rkl Pestoa
- 200 g Juustoraastetta
Annoslaskuri: 4
Resepti
- Lämmitä kattilassa öljy ja lisää sipulit, kuullota niitä hetki.
- Lisää kattilaan mausteet ja sekoittele muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kasvisliemikuutio ja vesi.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka, sokeri ja kerma.
- Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia.
- Valmistele leivät. Levitä jokaiselle leivälle 1 rkl pestoa ja ripottele päälle juustoraaste.
- Paahda grillivastuksen alla n. 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi keittoon linssit, kiehauta ja tarjoile basilikan sekä ranskankerman kanssa.
Aivan mahtava keitto, joka sopii alkuruoaksi tai pääruoaksi.