Kesäkurpitsa-parsapasta

Kesäkurpitsassa on runsaasti kaliumia ja karoteenia. Se on oikea laihdutusruoka, joka on hyvä esimerkiksi gratineissa, grillattuna tai voissa paistettuna.

Ainesosat

  • 0,5 dl Ruokaöljyä
  • 500 g Tomaattimurskaa
  • 100 g Keltasipulia
  • 50 g Valkosipulia
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1 kpl Kesäkurpitsa
  • 200 g Parsaa
  • 2 dl Punaisia linssejä, esikeitettyjä
  • 2 rkl Hunajaa
  • 2 dl Kermaa
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Kierrepastaa
Annoslaskuri: 10

Resepti

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeitten mukaan.
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä padassa.
  • Lisää vihannekset ja murskattu tomaatti, basilika ja hunaja.
  • Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  • Lisää kerma ja esikeitetyt punaiset linssit.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Sekoita pasta ja kastike sekunteja ennen tarjoilua.
  • Tarjoile muutaman leikatun tomaatin kanssa.
Pikaruokaa isommallekkin porukalle.
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pastat, Resepti