Kesäkurpitsassa on runsaasti kaliumia ja karoteenia. Se on oikea laihdutusruoka, joka on hyvä esimerkiksi gratineissa, grillattuna tai voissa paistettuna.
Ainesosat
- 0,5 dl Ruokaöljyä
- 500 g Tomaattimurskaa
- 100 g Keltasipulia
- 50 g Valkosipulia
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 kpl Kesäkurpitsa
- 200 g Parsaa
- 2 dl Punaisia linssejä, esikeitettyjä
- 2 rkl Hunajaa
- 2 dl Kermaa
- Suolaa
- Valkopippuria
- Kierrepastaa
Annoslaskuri: 10
Resepti
- Keitä pasta pakkauksen ohjeitten mukaan.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä padassa.
- Lisää vihannekset ja murskattu tomaatti, basilika ja hunaja.
- Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
- Lisää kerma ja esikeitetyt punaiset linssit.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Sekoita pasta ja kastike sekunteja ennen tarjoilua.
- Tarjoile muutaman leikatun tomaatin kanssa.
Pikaruokaa isommallekkin porukalle.