Kesäkurpitsajuustopihvit

Nämä ovat simppelit fritterit/pihvit kesäkurpitsasta tai miksei muustakin nopeasti kypsyvästä kasvista. Sisällä toimii suolainen tai voimakas juusto.

Ainesosat

  • 200 g Kesäkurpitsa
  • 1 kpl Pieni sipuli
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 dl Korppujauhoa + hieman jauhotukseen
  • 1 dl Juustoraastetta
  • 50 g Fetajuustoa (tai muuta täytettä, 2-5 kuutiota per pallo)
  • 2 rkl Tuoreita silputtuja yrttejä tai chiliä (timjami, persilja, basilika, minttu)
  • 0,5 tl Suolaa
  • 1 tl Mustapippuri
Annoslaskuri: 1

Resepti

  • Raasta ja suolaa kesäkurpitsa.
  • Valuta raastetta lävikössä 10-15 minuuttia. Puristele kuivaksi ja kuivaa hyvin.
  • Hienonna ja kuullota sipuli.
  • Vaahdota kananmuna.
  • Sekoita kaikki aineet, paitsi täytejuusto, massaksi.
  • Tee massasta kahdeksan palloa.
  • Lisää palloihin sisälle nokare täytettä, esim. 2-5 fetapalaa.
  • Sulje pallot ja muotoile esim pihveiksi.
  • Pyöritä pihvit vielä korppujauhossa.
  • Paista öljyssä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes pihvit ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Kesäkurpitsajuustopihvit toimivat pienenä lisäkkeenä, alkupaloina tai lounaana salaatin kanssa.
Kokkisi oli:
Tuukka UrpiTuukka Urpi
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lounas, Resepti