Kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsalasagne

Punaisilla linsseillä ja sienillä lasagnesta tulee proteiinirikas, juusto ja creme fraiche tekevät siitä ihanan kermaisan.

Ainesosat

  • 1 kpl Kesäkurpitsa
  • 150 g Lasagnelevyjä
  • 2 dl Punaisia linssejä
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 2 kpl Punasipulia
  • 2 kpl Valkosipulikynttä
  • 200 g Herkkusieniä
  • 500 ml Tomaattimurskaa
  • 80 g Babypinaattia
  • 1,5 tl Yrttisuolaa
  • 2 tl Oreganoa
  • 2 tl Timjania
  • 1 mm Mustapippuria
  • 1 mm Chilijauhetta
  • 2 dl Raastettua juustoa, tässä käytetty vegaanista juustoa
  • 200 g Creme fraiche, tässä käytetty havre fraiche
  • Tuoretta basilikaa koristeluun
Annoslaskuri: 9 annosta

Resepti

Tomaattikastike

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Keitä linssit 5-10 minuuttia.
  • Hakkaa punasipuli ja kuullosta paistinpannussa oliiviöljyn kanssa.
  • Purista valkosipuli joukkoon.
  • Leikkaa herkkusienet paloiksi ja laita paistinpannuun.
  • Paista muutaman minuutin.
  • Lisää tomaattimurska ja babypinaatti.
  • Mausta yrttisuolalla, oreganolla, timjamilla, mustapippurilla ja chilillä.
  • Anna hautua hetken.

Juustokastike

  • Raasta juusto ja laita kattilaan yhdessä creme fraichen kanssa.
  • Sulata paksuksi juustokastikkeeksi.
  • Huuhtele sillä aikaa kesäkurpitsa ja höylää pitkiä viipaleita juustohöylällä.

Asettele valmiiksi

  • Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, vuoka n. 25x25 cm.
  • Laita seuraavaksi muutama lusikallinen juustokastiketta ja sen jälkeen kesäkurpitsaviipaleita ja lasagnelevyjä.
  • Levitä tomaattikastiketta lasagnelevyille ja kerrosta juustokastikkeella, kesäkurpitsalla ja lasagnelevyillä 2-3 kertaa, riippuen vuokasi koosta.
  • Jotta lasagnelle ei tulisi kova pinta niin jätä viimeisellä kierroksella lasagnelevyt pois, lopetat tomaattikastikkeen ja muutaman lusikallisen juustokastikkeen kanssa kesäkurpitsa viipaleiden päälle.
  • Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
  • Anna hetken seistä ennen tarjoilua.
  • Koristele tuoreella basilikalla.
Kokonaan vegetaarinen lasagne jonka helposti saa myös vegaaniseksi.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Course: Pääruoat
Valmistustapa: Keitetty, Paistettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Arkiruoka, Resepti