Kesäkurpitsapihvejä

Mehukkaat kesäkurpitsapihvit

Helpot ja maistuvat kesäkurpitsapihvit halloumilla jotka valmistuvat näppärästi uunissa.

Ainesosat

  • 1 kpl Iso kesäkurpitsa (n 300g)
  • 1 tl Suolaa
  • 200 g Halloumijuustoa
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 2,5 dl Kauraryynejä
  • 2 kpl Kananmunaa
  • 1 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 2 tl Oreganoa
  • 1 mm Mustapippuria
Annoslaskuri: 12 pihviä

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteeseen.
  • Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa karkeasti.
  • Aseta leikkuulaudalle ja ripottele 1 tl suolaa päälle jotta osa nesteestä poistuu kesäkurpit-sasta.
  • Raasta halloumijuusto ja kuori sekä hienonna sipuli.
  • Sekoita kauraryynit, kananmuna, sipuli ja mausteet kulhossa.
  • Sekoita hyvin.
  • Purista neste revitystä kesäkurpitsasta ja sekoita se muiden ainesten joukkoon.
  • Lisää raastettu halloumi ja sekoita hyvin, mieluusti käsin.
  • Anna seoksen seistä n 10 minuuttia.
  • Aseta pellille leivinpaperi ja muotoile seoksesta käsin n 1sm paksuisia pihvejä.
  • Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia.
Maistuvat pihvit uunissa.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén