Kukkakaalikeitto

Satokaudella kannattaa tehdä isompi satsi koska keittoa voi syödä monta päivää.

Ainesosat

  • 1 kpl Kukkakaali
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 2 dl Kermaa
  • Vihanneslientä
  • Suolaa
  • Pippuria
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi, käytä myös varsi.
  • Leikkaa sipuli pienempiin paloihin.
  • Keitä kukkakaali ja sipuli n. 15 minuuttia kasvisliemessä.
  • Aja sauvasekoittimella sileäksi, lisää kerma, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 10 minuuttia lisää. Suurusta tarvittaessa maizenalla.
Maukas kukkakaalikeitto isommallekin porukalle.
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti