Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto

Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto

Lämmittävä ja hyvä keitto kurpitsalla ja paprikalla.

Ainesosat

  • 1 kpl Butternutkurpitsa (myskikurpitsa), n 1-1.5kg
  • 200 g Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 1 tl Öljyä
  • 1 tl Sormisuolaa
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 3-4 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 1 rkl Öljyä
  • 400 ml Kookosmaitoa
  • 2 dl Vettä
  • 3 tl Suolaa
  • 2 tl Timjamia
  • 1 mm Mustapippuria
  • 0.5 tl Chilijauhetta
  • Tuoretta timjamia ja vähän kermaa koristeluun
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
  • Puolita kurpitsa pituussuunnassa ja poista siemenet.
  • Voit säilyttää siemenet jos haluat esim pahtaa ne paistinpannulla.
  • Aseta kurpitsat kuori ylöspäin pellille jossa leivinpaperi.
  • Huuhtele ja puolita suippopaprikat, poista siemenet.
  • Aseta pellille kurpitsan kanssa.
  • Laita öljyä ja suolaa paprikapuoliskoille.
  • Paahda kurpitsa ja paprika uunin keskitasolla 30 minuuttia.
  • Ota paprikat pois ja paahda kurpitsaa vielä 20 minuuttia.
  • Hakkaa sipuli ja valkosipuli ja ruskista öljyssä isomassa kattilassa.
  • Anna kurpitsan jäähtyä ennen kuin kaivat sisällön ja laitat sen kattilaan.
  • Lisää kookosmaito ja sekoita sauvasekoittimella.
  • Lisää vesi, paahdettu paprika ja mausteet.
  • Sekoita keitto sileäksi.
  • Kiehauta lopuksi keitto, maista ja lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaisesti.
  • Tarjoiluun vähän kermaa ja tuoretta timjamia.
Lämmittävä ja hyvä keitto kurpitsalla ja paprikalla.
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén