Kuvattoman reseptin oletuskuva

Kurpitsacurry

Makea, mieto ja helposti valmistettava curry. Tämä sopii hyvin ensimmäiseksi kokeiluksi curryjen maailmaan. Voit pilkkoa jo etukäteen kurpitsan ja sipulit näin säästät aikaa kun itse ruoka pitäisi valmistaa. Kun käytät valmiita kypsiä papuja niin huuhtele niistä liemi pois. Tämä on myös edullinen.

Ainesosat

  • 1/2 kpl Myskikurpitsa
  • 4 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 rkl Vaahterasiirappi
  • 4 rkl Curry
  • 1/2 tl Veylon kaneli
  • 0,5-1 tl Inkiväärijauhe
  • (1 tl Panang currytahna)
  • 1 ripaus Suolaa
  • 1 rkl Kasvisliemijauhe
  • 250 g Paseerattu tomaatti
  • 2 dl Kookosmaito
  • 1 tlk Kidney- tai valkopapua
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori kurpitsa ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi eli kuinka pieninä paloina haluat ne syödä.
  • Hienonna sipuli ja valkosipulit.
  • Laita pannulle pilkotut kurpitsan palat ja sipulit.
  • Anna hetki olla.
  • Lisää tarvittaessa vettä etteivät pala.
  • Lisää joukkoon curry, kaneli, inkiväärijauhe, suola ja kasvisliemijauhe sekä 3-4dl vettä.
  • Anna muutama minuutti porista.
  • Lisää paseerattu tomaatti ja kookosmaito sekä pavut.
  • Keitä n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää.
  • Tarjoile riisin kera.
Tässä on helppo ja mieto curry arkiruuaksi! Valmistukseen menee noin puoli tuntia ja tarvitset välineiksi yhden paistinpannun, mitat ja veitsen.
Kokkisi oli:
MaikkikMaikkik
Course: Pääruoat
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lounas, Resepti