Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi

Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä ja tattaria

Tattari kypsyy nopeasti, on ravitsevaa ja täyttävää – yllättävän edullisen hintansa lisäksi. Sen maanläheinen maku sopii erinomaisesti villisieniruokiin.

Ainesosat

Tattari

  • 2 dl tattarisuurimoita
  • 5 dl Kasvislientä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Sienet

  • 400 g villisieniä (kuvassa kehnäsientä)
  • 8 rkl Auringonkukkaöljyä
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 tl Tuoretta timjamia
  • ripaus Lakritsijauhetta
  • ripaus Chilihiutaleita
  • 1 dl Valkoviiniä
  • 2 dl Kasvislientä
  • 1 pss Pakasteherneitä
Annoslaskuri: 2

Resepti

Tattari

  • Keitä tattari merisuolavedessä 12 minuutin ajan, ota pois liedeltä ja jätä kypsymään kattilaan, kannen alle, ilman hellan lämpöä vartiksi.
  • Sekoita joukkoon rakuuna ja mustapippuri.

Sienet

  • Murskaa valkosipuli ja hienonna timjami.
  • Ruskista sienet öljyssä, kuumalla pannulla ja lisää mausteet. Laita hyvin pieni ripaus lakritsijauhetta.
  • Anna kypsyä muutaman minuutin ja lisää joukkoon valkoviini.
  • Anna kiehahtaa kasaan, selkeästi ja lisää joukkoon kasvislientä.
  • Keitä taas kasaan kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon pakasteherneet.
  • Anna kypsyä viitisen minuuttia ja tarjoa keitetyn tattarin kera.
Tattarin maanläheinen maku sopii erinomaisesti villisieniruokiin.
Kokkisi oli:
Sami Tallberg
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Lounas, Resepti