Marjacrumble eli murupaistos

Crumblet eli murupaistokset ovat helppoja valmistaa ja variaatioiden mahdollisuus on rajaton! Niihin voi käyttää monipuolisesta niin marjoja kuin hedelmiäkin. Omasta mielestäni crumble on parhaimmillaan hiukan happamista marjoista tehtynä – karviaisista tai herukoista. Myös happamat omenat toimivat.

Ainesosat

  • 500 g herukoita, mustikoita tai vadelmia (pakaste tai tuore)
  • 1 dl Ruokosokeria
  • 3 rkl Perunajauhoja
  • Muruseos
  • 100 g Voita
  • 1 1/2 dl Vehnäjauhoja
  • 3/4 dl Ruokosokeria
  • 1 1/2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • 1 1/2 dl isoja kaurahiutaleita
  • 1 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Vaniljajauhetta
  • 2-3 rkl Vettä
Annoslaskuri: 10 annosta

Resepti

  • Voitele piirakkavuoka (halkaisija 22-24 cm).
  • Sekoita kohmeisten marjojen joukkoon sokeri ja perunajauho.
  • Levitä marjat vuokaan. Jos käytät tuoreita marjoja, ei perunajauhoja tarvitse käyttää.
  • Nypi kuutioitu, kylmä voi vehnäjauhojen kanssa rouheaksi muruksi.
  • Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut loput kuivat aineet.
  • Ripsi vettä lusikallinen kerrallaan jauhojen päälle ja huljuttele kulhoa, niin että taikinaan muodostuu isoja paakkuja.
  • Kumoa taikinamuru marjojen päälle keoksi. Murua saa olla keskellä paksumpi kerros ja reunoilla ohuemmin.
  • Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia, kunnes paistos on kauniin värinen ja marjat hieman kiehuvat paistoksen reunoilla.
  • Tarjoa paistos vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Helppo crumble on kätevä ja herkullinen tapa hyödyntää pakastimeen unohtuneet marjat.
Kokkisi oli:
Minna Rautio-PakasteMinna Rautio-Pakaste
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti