Mausteinen kasviswok

Mausteinen kasviswok valmistuu nopeasti. Voit käyttää wokkiin lähes mitä tahansa kasviksia, tämä on nimittäin mitä mainiointa hävikintorjuntaruokaa. Tärkeää on, ettet kypsennä kasviksia ylikypsiksi, niihin pitää jäädä sopivasti pureskeltavuutta.

Ainesosat

  • 1 Sipuli
  • 3 Porkkanaa
  • 100 g Herkkusieniä
  • 1 Suippopaprika
  • 100 g kiinankaalia
  • Öljyä
  • ½ dl appelsiinimarmeladia
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Srirachaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl Valkoviinietikkaa
  • 1 rkl Maizenaa
  • ½ rkl Seesamiöljyä
  • tuoretta korianteria
  • Tuoretta chiliä
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Aloita esivalmistelemalla kasvikset.
  • Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi.
  • Kuori porkkanat ja leikkaa ne siivuiksi.
  • Leikkaa myös herkkusienet siivuiksi, suippopaprikat renkaiksi ja kiinankaali reiluiksi suupaloiksi.
  • Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet kastiketta varten.
  • Kuumenna loraus öljyä wokissa ja kuullota sipulia ja porkkanaa muutama minuutti.
  • Lisää herkkusienet ja jatka kuullottamista parin minuutin ajan.
  • Lisää suippopaprikat ja kiinankaalit ja kuullota hetki.
  • Sekoita keskenään appelsiinimarmeladi, raastettu inkivääri, hienonnetut valkosipulinkynnet, sriracha, soijakastike, valkoviinietikka, maizena ja seesamiöljy.
  • Kaada kastike pannulle kasvisten perään ja anna kiehahtaa.
  • Tarkista wokin maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Viimeistele kasviswok hienonnetulla korianterilla sekä hienonnetulla tuoreella chilillä ja tarjoile esimerkiksi keitetyn ohran kanssa.
Kasviswok on nopea ja herkullisen mausteinen ruoka. Tarjoile wokki vaihteeksi keitetyn kotimaisen ohran kanssa.
Kokkisi oli:
Satokausi KalenteriSatokausi Kalenteri
Course: Pääruoat
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Illallinen, Resepti