Melanzane

Melanzane

Maukas Italialainen klassikko!

Ainesosat

  • 2 kpl Munakoisoa
  • 2 kpl Kesäkurpitsaa
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen Suippopaprikaa
  • 400 g Tomattimurska
  • 2 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 kpl Keltasipulia
  • 2 rkl Oliiviöljyä
  • 2 tl Suolaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 1 tl Mustapippuria
  • 100 g Juustoraastetta
  • 100 g Parmesaanijuustoa
Annoslaskuri: 4 hengelle

Resepti

  • Lämmitä uuni 160 asteiseksi.
  • Kuumenna kattila.
  • Lisää kattilaan oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli.
  • Kuullota minuutti.
  • Lisää joukkoon tomaattimurska.
  • Keitä muutama minuutti kasaan, kunnes on kastikemainen.
  • Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  • Kasaa uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa.
  • Raasta kerrosten väliin parmesanjuustoa.
  • Lisää päälle juustoraaste.
  • Paista uunissa 30 minuuttia, tai kunnes kypsää.
Kokkisi oli:
Kasvisreseptit.fi -tiimi
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti