Molletes

"Molletes" tarjoillaan yleensä aamupalana, mutta sitä voidaan tarjoilla myös pääruokana. Tästä aamupalasta löytyy useita eri versioita, mutta tämä on perinteisin.

Ainesosat

  • 4 kpl Tomaattia
  • 1 1/2 kpl Limeä
  • 1 rkl Korianteria
  • 1/3 kpl Sipulia
  • 400 g Esikypsennettyjä mustia tai punaisia papuja
  • 1 kpl Vihannesliemikuutio
  • 2 kpl Patonkia tai chiabattaa
  • 150 g Juustoa (esim. gouda)
  • 1 tl Oreganoa
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Vettä
Annoslaskuri: 4

Resepti

Pico de gallo

  • Valmista salsa "Pico de gallo".
  • Leikkaa tomaatit ja 1/4 sipulia pieniksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon,
  • Lisää hienonnettua korianteria ja purista limet.
  • Sekoita hyvin lusikalla ja lisää hienonnettua chilejä tai jalapenoa (jos et pidä tulisuudesta, niin voit jättää chilin pois).
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • Anna pico de gallon maustua vähintään 30 minuutin ajan.

Pavut

  • Kun pico de gallo on maustumassa, valmista pavut.
  • Leikkaa 1/8 sipulia hyvin pieniksi neliöiksi.
  • Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipuli.
  • Paista sipuli, kunnes se on hieman ruskea, varo, ettet polta sitä.
  • Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ne kattilaan.
  • Sekoita papuja minuutin ajan ja lisää oregano, hyppysellinen suolaa, jauhettua mustapippuria ja sekoita vielä minuutin ajan.
  • Lisää kattilaan 1 ja puoli kupillista vettä ja kana- tai vihanneskuutio.
  • Kiehauta seos.
  • Heti kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna papujen hautua niin kauan, kunnes jäljellä on enää 1/6 nesteestä.
  • Kun pavut ovat valmiita, murskaa ne joko käsisurvimella tai sauvasekoittimella.

Leivät

  • Leikkaa patongit ja laita papuseos patongin päälle.
  • Peitä molletesit juustolla ja laita ne uuniin kunnes juusto on sulanut.
  • Laita salsaa päälle ja tarjoile.
"Molletes" on tyypillinen meksikolainen arkiruoka, joka on herkullinen, näyttävä ja helppo valmistaa.
Kokkisi oli:
Foodaestheticsbcn FoodaestheticsbcnFoodaestheticsbcn Foodaestheticsbcn
Erikoisruokavalio: Kananmunaton
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Aamupala, Resepti