Kuvattoman reseptin oletuskuva

Myskikurpitsa-linssikeitto

Paahdettu kurpitsa ja punaiset linssit muodostavat oivallisen arkiruuan! Kurpitsasoseen voi tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa sieltä kiireessä.

Ainesosat

  • n. 800 g Myskikurpitsaa
  • Rypsiöljyä
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 dl Punaisia linssejä
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 dl Auringonkukansiemeniä
  • loraus Appelsiinimehua
  • muutama Valkosipulin kynsi
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • Inkivääriä jauhettuna
  • Suolaa
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Valele myskikurpitsa öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda uunissa kypsäksi.
  • Tee soseeksi; lisää tarvittaessa vettä tai esim. appelsiinimehua.
  • Halutessasi voit pakastaa kurpitsasoseen ja käyttää vasta myöhemmin.
  • Kuullota sipulia ja hienonnettua valkosipulia öljyssä kattilassa, lisää kuutioidut porkkanat.
  • Lisää 5 dl vettä ja kasvisliemikuutio.
  • Huuhdo linssit ja lisää joukkoon.
  • Lisää mausteet, keitä linssit kypsiksi. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella.
Helppo ja herkullinen linssikeitto
Kokkisi oli:
Iida PIida Paukkunen
Course: Keitot
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Keitot, Resepti