Paahdettu kurpitsa ja punaiset linssit muodostavat oivallisen arkiruuan! Kurpitsasoseen voi tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa sieltä kiireessä.
Ainesosat
- n. 800 g Myskikurpitsaa
- Rypsiöljyä
- 1 kpl Sipuli
- 1 dl Punaisia linssejä
- 2 kpl Porkkanaa
- 1 dl Auringonkukansiemeniä
- loraus Appelsiinimehua
- muutama Valkosipulin kynsi
- 1 kpl Kasvisliemikuutio
- Inkivääriä jauhettuna
- Suolaa
Annoslaskuri: 6
Resepti
- Valele myskikurpitsa öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paahda uunissa kypsäksi.
- Tee soseeksi; lisää tarvittaessa vettä tai esim. appelsiinimehua.
- Halutessasi voit pakastaa kurpitsasoseen ja käyttää vasta myöhemmin.
- Kuullota sipulia ja hienonnettua valkosipulia öljyssä kattilassa, lisää kuutioidut porkkanat.
- Lisää 5 dl vettä ja kasvisliemikuutio.
- Huuhdo linssit ja lisää joukkoon.
- Lisää mausteet, keitä linssit kypsiksi. Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella.
Helppo ja herkullinen linssikeitto