Nokkoskeitto

Nokkoskeitto chilillä

Ravitseva nokkoskeitto täynnä vitamiineja!

Ainesosat

  • 2 litraa Nokkosia
  • 1 kpl Keltainen sipuli
  • 1 kpl Närpiön Vihanneksen punainen chiliä
  • 1 rkl Voita tai öljyä
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 2,5 dl Vapaavalintaista kermaa
  • 6 dl Vettä
  • 1,5-2 tl Suolaa
  • 0,5 tl Mustapippuria
  • Ruohosipulia ja kermaa tarjoilua varten
Annoslaskuri: 4 annosta

Resepti

  • Poimi noin 2 litraa nokkosia.
  • Huuhtele ja laita suureen kattilaan jossa runsaasti vettä.
  • Keitä nokkoset 5 minuuttia.
  • Kaada vesi pois ja purista vesi pois.
  • Hakkaa sipuli sekä chili ja ruskista kattilassa voissa tai öljyssä.
  • Lisää kasvisliemikuutio ja kerma ja kiehauta.
  • Lisää nokkoset, vesi, suola ja pippuri ja anna kiehua 10 minuuttia.
  • Sekoita keitto sileäksi sauvasekoittimella.
  • Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  • Anna keiton jäähtyä hetken ennen tarjoilua ja lisää ennen tarjoilua tuoretta ruohosipulia ja loraus kermaa.
Etkö ole kokeillut nokkoskeitto enemmin niin nyt on aika!
Kokkisi oli:
Nathalie Aurén
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Valmistustapa: Keitetty, Miksaamalla, Paistettu
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Keitot, Resepti