Nokkosrisotto

Nokkosrisottoa varten voi käyttää tuoretta tai nokkosta. Kuullota 1 sipuli ja 3 kourallista risottoriisiä kattilassa. Lisää kauhallinen kerrallaan kasvislientä risottoon. Sekoita puuhakauhalla. Lisää kasvislientä aina kun neste alkaa haihtua. Loppuvaiheessa lisätään nokkonen ja vegaaninen parmesaani

Ainesosat

  • 3-4 Kourallista Risottoriisiä
  • 1 Yksi Sipuli
  • 1 litra kasvisliemi
  • Puoli dl Nokkonen
  • 1,5 Dl Parmesaania
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Keitä 1 litra kasvislientä.
  • Lisää toiseen kattilaan oliiviöljyn kanssa sipuli ja risottoriisi ja kuullota hetki.
  • Tee risotto perusohjeen mukaan hämmentäen puukauhalla ja lisäämällä kauha kerrallaan kasvislientä.
  • Loppuvaiheessa lisää nokkonen, vegaaninen parmesaanijuusto ja sekoittele vielä kasvislientä lisäten niin kauan että risotosta neste haihtunut pois kokonaan.
  • Tarjoa valmis risotto tuoreen leivän ja viinin kanssa.
Vegaaninen nokkosrisotto.Käytä pakastettua nokkosta, risottoriisiä, sitruunanmehua ja vegaanista parmesaania. Sopii alku tai pääruoaksi.
Kokkisi oli:
Minna VärttöMinna Värttö
Course: Pääruoat
Erikoisruokavalio: Vegaaninen
Kausi: Satokausi
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Lounas, Resepti