Maukas kukkakaalikeitto maustettu currypastalla

Paahdettu kukkakaali-currykeitto

Ainesosat

  • 1 kpl Kukkakaali
  • 2 rkl Öljyä paahtamiseen
  • 1 tl Suolaa
  • 2 kpl Keltasipulia, pientä
  • 0,5 tl Sitruunankuorta
  • 0,5 dl Valkoviinietikkaa
  • 2 rkl Punaista currytahnaa
  • 3 dl Kasvislientä, luomu
  • 4 dl Kookosmaitoa

Tarjoiluun:

  • Juustoraastetta
  • Tuoretta ruohosipulia
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Silppua kukkakaali ja lisää se uunipellille. Lorauta päälle öljyä.
  • Paahda kukkakaaleja uunissa kunnes ne saavat kauniin värin, n 20 minuuttia.
  • Silppua sipulit ja lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Älä polta!
  • Raasta joukkoon sitruunankuori.
  • Lisää currytahna ja valkoviinietikka ja lisää paahdetut kukkakaalit.
  • lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Anna porista n. 10–15 minuuttia liedellä.
  • Maista ja mausta lisää jos tarve.
  • Ota kattila liedeltä ja soseuta kukkakaalit. Sekoita ja maista vielä kerran.
  • Lisää keiton päälle juustoraaste ja ruohosipuli.
Ruokaisa keitto, jossa curry antaa pientä potkua.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti