Paras paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto

Tätä paprikakeittoa voi tarjoilla joko alkuruokana tai pääruokana.

Ainesosat

  • 6 kpl Punaista paprikaa, kotimaisia
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 2 kpl Sipulia
  • 8 dl Vettä
  • 1 kpl Kasvisliemikuutio
  • 1 tl Sitruunamehua
  • 1/2 dl Ranskankermaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (Chilikastiketta)

Tarjoiluun:

  • 6 rkl Fetaa
  • Persiljaa
Annoslaskuri: 6

Resepti

  • Aloita leikkaamalla paprikat isoiksi paloiksi, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynnet.
  • Siirrä paprikat ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua ja kiristyä.
  • Laita kuumat paprikat kannelliseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin. Anna levätä ja höyrystyä n. 15 minuuttia.
  • Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat läpikuultavat ja pehmenneet.
  • Kun paprikat ovat hieman viilenneet, ota ne rasiasta / pussista ja irrota kuoret. Kuoria ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta poista ainakin tummenneet / palaneet kuorenpalat.
  • Lisää paprikat monitoimilaitteeseen, lisää valkosipulikynnet ja kuullotetut sipulit. Surraa tasaiseksi.
  • Kaada paprikasose kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, suola, chilikastike (valinnainen) ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä n 20–30 minuuttia.
  • Pienennä lämpöä hellalla ja lisää ranskankerma sekä sitruunamehu. Maista ja mausta lisää jos tarve.
  • Annostele keitto lautasille, murenna päälle feta ja koristele persiljalla. Tarjoile höyryävän kuumana leivän kera.
Tarjoile höyryävän kuumana hyvä leivän kera.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti