Kuvattoman reseptin oletuskuva

Pääkallopata

Soijarouhe - tuo tumma oudolta haiseva rae - on tuote, jota kannattaa aina pitää kaapissa pahan (tai laiskan) päivän varalta. Tällä pomminvarmalla reseptillä siitä saa nopeasti "lihasan" eikä valmistuksessa tarvita outoja ainesosia. Jos haluat "kastikemaisen", lisää 2 dl kermaa ja sakeuta pannulla.

Ainesosat

  • 2-3 rkl Oliiviöljyä
  • 1-2 tl Kuivattua basilikaa (kaupasta tai omasta kuolleesta yrttipurkista)
  • 2 dl Tummaa soijarouhetta
  • 2-3 rkl Soijakastiketta
  • 1 rkl Tomaattipyrettä
  • 2 dl makaronia (tai muuta pastaa)
  • Jos haluat: ripaus Mustapippuria
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Kaada öljy pannulle ja laita liesi täysille. Öjyn määrä näyttää suurelta muttei ole. Lisää tumma soijarouhe pannulle ja sekoita. Lisää öljyä jos näyttää täysin kuivalta, mutta ei niin että soijarouhe lilluu öljyssä.
  • Aloita makaronien valmistus. Ne voivat keittyä sivussa. Muista sekoitella makaronia silloin tällöin ettei pala pohjaan.
  • Sekoittele soijarouhetta pannulla ja anna paahtua. Laske lämpö keskitasolle. Lisää basilika ja sekoita lisää.
  • Kaada soijakastike pannulle. Sekoita kunnes voimakas kuplinta ja sihinä on lakannut.
  • Lisää tomaattipyree soijan sekaan. Sekoita kunnes tomaattia ei enää erota. Laita lämpö nollille. Mausta halutessasi mustapippurilla ja maista tarvitseeko lisätä suolaa (itse en lisää koska soijakastike on luonnostaan todella suolaista).
  • Sekoita soijarouhe ja keitetyt makaronit pannulla ja kaada tarjoiluastiaan tai kaada suoraan lautaselle ja sekoita siinä yhteen.
  • Nauti!
Onko lompakko tyhjillään ja kaapissa vain soijarouhetta ja makaronia? Näin teet helpon, nopean ja lihaisan pääkallopadan (aka nistipata)
Kokkisi oli:
Verde AlanderVerde Alander
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: < 15 min
Murupolku: Pääruoat, Resepti