Parsakaalikeitto valkoisilla pavuilla

Parsakaalikeittoa kannattaa tehdä reilu satsi, silloin kun parsakaalilla on satokausi.

Ainesosat

  • 1 kpl Parsakaali (n. 500 g)
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 prk Esikeitettyjä valkoisia papuja
  • 2 dl Kermaa
  • Kasvislientä
  • Suolaa
  • Valkopippuria
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Paloittele parsakaali pieniin paloihin, käytä myös kanta.
  • Leikkaa sipuli pienempiin paloihin.
  • Keitä parsakaali ja sipuli n. 15 minuuttia kasvisliemessä.
  • Lisää valkopavut (säästä puolet tarjoiluun).
  • Aja sauvasekoittimella sileäksi ja lisää kerma, suola ja pippuri. Anna kiehua n. 10 minuuttia.
  • Lisää loput valkopavuista ja tarjoile välittömästi.
Tarjoile vastaleivotun leivän kanssa.
Kokkisi oli:
Björn Helsing
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Keitot, Resepti