Pastapaistos kasviksilla ja mozzarellalla

Valitse vapaasti mitä pastaa haluat käyttää.

Ainesosat

  • 8 dl Pastaa
  • 1 kpl Munakoiso
  • 1 kpl Purjo
  • 1 kpl Punasipuli
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Oreganoa, kuivattua
  • 1 tl Chilijauhetta
  • 1 tl Valkosipulijauhetta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Öljyä paistamiseen
  • 1 tl Sitruunaa
  • 2 dl Ruokakermaa
  • 1 pkt Mozzarellaa (pallo)
  • 400 g Kirsikkatomaatteja, kotimaisia
  • 2 rkl Voita vuoan voiteluun
  • 2 dl Juustoraastetta
Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Keitä pasta lähes kypsäksi, silppua kasvikset.
  • Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja lisää öljy. Lisää kasvikset pannulle ja paahda kunnes ne ovat pehmenneet, lisää tarvittaessa öljyä.
  • Lisää mausteet ja sekoita hyvin, lisää myös kirsikkatomaatit ja sekoita.
  • Lisää loraus kermaa ja pasta, sekoita. Voitele uunivuoka ja kaada vuokaan puolet sekoituksesta.
  • Viipaloi mozzarella ja lisää mozzarella päällimmäiseksi. Kaada loput sekoituksesta mozzarellan päälle.
  • Ripottele viimeiseksi päälle juustoraaste ja paista uunin alaosassa, 200 asteessa, 30 minuuttia. Varo ettei paistoksen pinta tummu liikaa.
Maukas pastapaistos mehvillä vihanneksilla.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Pastat, Resepti