Pavuilla täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat yksi suosituimmista resepteistä minun blogissa. Ei ihme: ne ovat myös yksi suosituimmista ruoista bosnialaisessa keittiössä. Minun suosikkini on kasvisversio: pavuilla täytetty. Sitä voi yhtä hyvin tarjoilla lisukkeena kuin myös pääruokana.

Ainesosat

  • 10 kpl Paprikaa
  • 2 kpl isoa sipulia
  • 2 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 tl Suolaa
  • 1-2 tl Mustapippuria
  • ½ dl Persiljaa
Annoslaskuri: 5

Resepti

  • Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä.
  • Valuta pavuista suurin osa liemestä pois. Lisää pavut sipulin joukkoon ja paista vähän aikaa, että seos sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää persiljaa.
  • Puhdista paprikat kannoista ja siemenistä.
  • Täytä paprikat papu-sipuliseoksella ja laita uunivuokaan. Valuta päälle paseerattua tomaattia.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kauniin ruskeaksi.
Bosniassa arkiruokana syödään paljon täytettyjä kasviksia: täytetyt kesäkurpitsat, viinilehtikääryleet, sipuli, tomaatit ja kaikkien suosikit paprikat
Kokkisi oli:
Sanja AlisicSanja Alisic