Piedmontelainen paprikamuhennos

Pohjois-Italian ylpeydenaihe pepperonata on helppo valmistaa ja monikäyttöinen, joko alkuruokana tai keitettyjen punaisten linssien kera muhennoksena, pääruokana!

Ainesosat

Vaihe 1

  • 1 dl Auringonkukkaöljyä
  • 1 kpl Varsisellerin varsi
  • 4 kpl Salottisipulia
  • 4 kpl Valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Tuoretta rosmariinia
  • 1 tl Fenkolinsiemeniä
  • 1 kpl Laakerinlehti
  • 1 ripaus Chilihiutaleita
  • 1 ripaus Sahramia
  • Merisuolaa, reilusti

Vaihe 3

Annoslaskuri: 4

Resepti

  • Kuori varsiselleri ja leikkaa ohueksi.
  • Hienonna salottisipuli, valkosipuli ja rosmariini.
  • Lisää kaikki 1. vaiheen ainekset kattilaan ja anna hautua kunnes ovat pehmeitä.
  • Lisää joukkoon pilkottu suippopaprika josta olet poistanut kannat ja siemenet. Hauduta 5 minuuttia.
  • Lisää pilkotut tomaatit ilman kantaa ja valkoviinietikka.
  • Anna koko komeuden hautua padaksi, noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon basilika sekä halutessasi kapriksia.
Piedmontelainen paprikamuhennos vailla vertaa
Kokkisi oli:
Sami Tallberg
Valmistustapa: Keitetty
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 30-60 min
Murupolku: Alkupalat, Resepti