Persilja-valkosipuliöljy

Voidaan käyttää kastikkeena ja ruokien mausteena, jos haluaa täydentää ruoan makua valkosipulilla.

Ainesosat

  • 1 pussi Tuoretta persiljaa (30g)
  • 2 kpl Solo valkosipulinkynttä, tai 6-8 tavallista
  • 1 tl Suolaa
  • 1 tl Sokeria
  • 4 dl Rypsiöljyä
  • Mustapippuria
Annoslaskuri: 1

Resepti

  • Kuori valkosipuli ja leikkaa lohkoiksi.
  • Laita kaikki ainekset sauvasekoittinen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Öljy on aika vahva jos maistat sitä heti, joten anna seistä jääkaapissa muutaman tunnin ennen käyttöä.
  • Säilytetään jääkaapissa.
Mainio salaattikastike jos tykkää valkosipulista!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt