Pizza

Pizza

Hyvä perusresepti pizzapohjalle, kestää jonkin aikaa tehdä mutta niin sen arvoista!

Ainesosat

Pizzapohja

  • 500 g Vehnäjauhoja
  • 3 dl Haaleaa vettä
  • 1/2 rkl Suolaa
  • 1/2 rkl Hunajaa
  • 3 g Kuivaa hiivaa
  • Oliiviöljyä kohotukseen

Pizzakastike

  • 2 kpl Valkosipulikynsiä
  • 3 rkl Oliiviöljyä
  • 2 rkl Tomaattipyrettä
  • 1 purkki Murskattuja tomaatteja
  • 1/2 rkl kuivattua oreganoa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sokeria

Täyte

Annoslaskuri: 4 pizzaa

Resepti

Pizzapohja

  • Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneeseen taikinakoukulla.
  • Vatkaa 5 minuuttia puoliteholla, anna levätä 10 minuuttia ja vatkaa jälleen 5 minuuttia puoliteholla.
  • Taikinasta tulee aika sitkeä.
  • Vaivaa taikina rullaksi jauhotulla leivinpöydällä, jaa 4:ksi pullaksi ja pyöritä pyöreiksi käsissä.
  • Aseta lautaselle, sivellä oliiviöljyllä, peitä tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin 1 tunnin.
  • Sillä aikaa voit tehdä kastikkeen.

Pizzakastike

  • Hakkaa valkosipuli karkeaksi, kuullota oliiviöljyssä.
  • Lisää tomaattipyree ja kuullota hetken.
  • Kaada sekaan murskatut tomaatit ja oregano, anna kiehua n 15 minuuttia, mausta suolalla mustapippurilla ja mahdollisesti ripauksella sokeria.

Täyte

  • Kun sinulla on pizzakastike ja täyte valmiina, muotoile tai kauli taikina 4 yhtä isoksi pyöreäksi pizzaksi.
  • Jos käytät pizzakiveä niin tee yksi pizza kerrallaan, jos taas teet tavallisella uunipellillä leivinpaperin päälle voit täyttää kaikki 4 pizzaa kerralla.
  • Ohjenuora on, että tomaattikastike ensin, sitten juusto ja sen jälkeen täyte.
  • Paista pizzat omavalintaisella tavalla mutta kuumassa uunissa, vähintään 250 astetta.
  • Paistettujen päälle lisää tuoretta basilikaa ja tarjoile suoraan uunista.
Pizza sinihomejuustolla, basilikalla ja tuoreella tomaatilla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Vaikeusaste: Vähän vaativampi
Valmistusaika: >60 min
Murupolku: Illallinen, Resepti