Porkkanaletut rakuunatahnalla

Porkkanaletut rakuunatahnalla

Tämän reseptin voi helposti muuttaa esim. maidottomaksi vain vaihtamalla maidon esim. manteli- tai kauramaitoon. Letut saavat hiukan erilaisen koostumuksen ja värin porkkanasta mutta sopii niin nuorelle kuin vanhalle!

Ainesosat

Porkkanaletut

  • 3 kpl Porkkanaa, pientä
  • 0,75 dl Grahamjauhoja
  • 0,75 dl Vehnäjauhoja
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2 dl Maitoa
  • 2 kpl Kananmunaa
  • Voita paistamiseen

Rakuunakiisseli

  • 200 g Ranskankermaa
  • 1 tl Rakuunaa, kuivattua
  • 1 tl Hunajaa
  • Vähän suolaa
Annoslaskuri: 4 kpl

Resepti

Porkkanaletut

  • Kuori porkkanat ja raasta hienommalla puolella raastinta.
  • Sekoita eri kulhoon jauhot ja suola, kaada puolet maidosta sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada loput maidosta sekaan ja lisää kananmunat ja raastetut porkkanat.
  • Paista keskilämmöllä lättypannussa voissa.
  • Tarjoile rakuunakiisselin ja valinnaisten marjojen kanssa, miksi ei esim. aronia tai saskatoon.

Rakuunakiisseli

  • Sekoita kaikki kulhoon.
  • Laita mielellään jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.
  • Tarjoile porkkanalettujen kanssa saadakseni lätyistä hiukan ruokaisampia.
Lettukestit eivät ole koskaan väärin, eihän!
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon, Maidoton
Vaikeusaste: Helppo ja nopea
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Lounas, Resepti