Punajuuri-kookoskeitto

Tässä keitossa juuresten aateli punajuuri saa pariksensa täyteläisen kookoskerman. Makuelämys kruunautuu tuoreella timjamilla. Helppo ja yksinkertaisesti valmistuva ruoka. Voit lisätä halutessasi keiton päälle vielä 1-2 viipaletta vuohenjuustoa, jos annoksen ei tarvitse olla vegaanista.

Ainesosat

  • 2 kpl Punajuurta, keskikokoista
  • 2 dl Kookoskermaa
  • 1 kynsi Valkosipulia
  • 2-3 vartta Tuoretta timjamia
  • Mustapippuria
  • Merisuolaa
  • cashewpähkinöitä
  • (Granaattiomenaa)
Annoslaskuri: 2 annosta

Resepti

  • Kuori ja paloittele punajuuret muutaman cm kokoiseksi kuutioiksi.
  • Laita punajuuripalat kattilaan, kaada päälle (kiehuvaa) vettä ja keitä n 30min (tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä).
  • Kaada vesi pois.
  • Pilko valkosipuli ja timjami pienemmäksi ja lisää kattilaan.
  • Kaada päälle kookoskerma.
  • Kiehauta.
  • Soseuta sauvasekoittimella soseiksi.
  • Mausta pippurilla ja suolalla.
  • (Jos haluat laittaa pippuria myös keiton pinnalle koristeeksi, laita tässä kohtaa sen verran vähemmän)
  • Nosta keitto kulhoon.
  • Laita keiton päälle cashewpähkinöitä tuomaan suutuntumaa ja lisämään annokseen proteiinia.
  • Lisää granaattiomenan siemeniä ja tuoretta timjamia.
  • Rouhi myllystä pippuria koristeeksi ja nauti!
Tämä ihana kermainen sosekeitto tuo kulhollisen luksusta niin arkeen kui myös juhlapöydälle! Timjami kruunaa täydellisesti puunajuuri-kookos makuparin
Kokkisi oli:
Kaie HakonenKaie Hakonen