Tässä keitossa juuresten aateli punajuuri saa pariksensa täyteläisen kookoskerman. Makuelämys kruunautuu tuoreella timjamilla. Helppo ja yksinkertaisesti valmistuva ruoka. Voit lisätä halutessasi keiton päälle vielä 1-2 viipaletta vuohenjuustoa, jos annoksen ei tarvitse olla vegaanista.
Ainesosat
- 2 kpl Punajuurta, keskikokoista
- 2 dl Kookoskermaa
- 1 kynsi Valkosipulia
- 2-3 vartta Tuoretta timjamia
- Mustapippuria
- Merisuolaa
- cashewpähkinöitä
- (Granaattiomenaa)
Annoslaskuri: 2 annosta
Resepti
- Kuori ja paloittele punajuuret muutaman cm kokoiseksi kuutioiksi.
- Laita punajuuripalat kattilaan, kaada päälle (kiehuvaa) vettä ja keitä n 30min (tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä).
- Kaada vesi pois.
- Pilko valkosipuli ja timjami pienemmäksi ja lisää kattilaan.
- Kaada päälle kookoskerma.
- Kiehauta.
- Soseuta sauvasekoittimella soseiksi.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
- (Jos haluat laittaa pippuria myös keiton pinnalle koristeeksi, laita tässä kohtaa sen verran vähemmän)
- Nosta keitto kulhoon.
- Laita keiton päälle cashewpähkinöitä tuomaan suutuntumaa ja lisämään annokseen proteiinia.
- Lisää granaattiomenan siemeniä ja tuoretta timjamia.
- Rouhi myllystä pippuria koristeeksi ja nauti!
Tämä ihana kermainen sosekeitto tuo kulhollisen luksusta niin arkeen kui myös juhlapöydälle! Timjami kruunaa täydellisesti puunajuuri-kookos makuparin