Punajuurimuffinsit suklaalla

Punajuurimuffinsit suklaalla

Muffinsit oikealla suklaalla!

Ainesosat

Muffinsit

  • 125 g Voita
  • 200 g Tummaa suklaata
  • 2,5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 tl Vaniljasokeria
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 1 dl Sokeria
  • 3 kpl Punajuurta
  • 1 kpl Kananmuna
  • 1 dl Maitoa

Kuorrute

  • 40 g Huoneenlämpöistä voita
  • 100 g Tuorejuustoa
  • 1,5 dl Tomusokeria
  • Tomusokeria ja sitruunamelissaa tarjoiluun
Annoslaskuri: 12 kappaletta

Resepti

Muffinsit

  • Aseta uuni 200 asteeseen.
  • Sulata voi ja suklaa (80 grammaa) kulhossa niin että, asetat kulhon kattilassa olevan kuuman veden päälle.
  • Anna jäähtyä.
  • Sekoita erilliseen kulhoon jauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sokeri.
  • Kuori ja raasta raa-at punajuuret hienommalla puolella raastinrautaa, sekoita suklaaseen.
  • Lisää kananmuna ja maito, sekoita tasaiseksi seokseksi.
  • Sekoita kuiva-aineet taikinaan.
  • Täytä 12 kpl muffinivuokaa taikinalla n ¾, paina jokaiseen muffiniin pala suklaata.
  • Paista uunissa 200 asteessa n 20 minuuttia.
  • Sekoita kuiva-aineet taikinaan.

Kuorrute

  • Sekoita kaikki ainekset kuorrutteeseen keskenään.
  • Jaa kuorrutetta kaikkiin muffineihin, voit käyttää pursotinta saadaksesi haluamasi kuvion.

Koristelu

  • Puuteroi päälle puuterisokeria. Koristele esim sitruunamelisalla.
Punajuurimuffinsit suklaalla
Kokkisi oli:
Jens Lindstedt
Erikoisruokavalio: Laktoositon
Valmistustapa: Sekoitettu, Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: >60 min, 30-60 min
Murupolku: Jälkiruoat, Resepti