Muffinsit oikealla suklaalla!
Ainesosat
Muffinsit
- 125 g Voita
- 200 g Tummaa suklaata
- 2,5 dl Vehnäjauhoja
- 1 tl Vaniljasokeria
- 2 tl Leivinjauhetta
- 1 dl Sokeria
- 3 kpl Punajuurta
- 1 kpl Kananmuna
- 1 dl Maitoa
Kuorrute
- 40 g Huoneenlämpöistä voita
- 100 g Tuorejuustoa
- 1,5 dl Tomusokeria
- Tomusokeria ja sitruunamelissaa tarjoiluun
Annoslaskuri: 12 kappaletta
Resepti
Muffinsit
- Aseta uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi ja suklaa (80 grammaa) kulhossa niin että, asetat kulhon kattilassa olevan kuuman veden päälle.
- Anna jäähtyä.
- Sekoita erilliseen kulhoon jauho, vaniljasokeri, leivinjauhe ja sokeri.
- Kuori ja raasta raa-at punajuuret hienommalla puolella raastinrautaa, sekoita suklaaseen.
- Lisää kananmuna ja maito, sekoita tasaiseksi seokseksi.
- Sekoita kuiva-aineet taikinaan.
- Täytä 12 kpl muffinivuokaa taikinalla n ¾, paina jokaiseen muffiniin pala suklaata.
- Paista uunissa 200 asteessa n 20 minuuttia.
- Sekoita kuiva-aineet taikinaan.
Kuorrute
- Sekoita kaikki ainekset kuorrutteeseen keskenään.
- Jaa kuorrutetta kaikkiin muffineihin, voit käyttää pursotinta saadaksesi haluamasi kuvion.
Koristelu
- Puuteroi päälle puuterisokeria. Koristele esim sitruunamelisalla.
Punajuurimuffinsit suklaalla