Rapeat valkosipulibataatit

Ainesosat

  • 0,5-1 Bataatti
  • 0,5 dl Oliiviöljyä
  • 3 st valkosipulinkynttä raastettuna
  • 0,5-1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • Mustapippuria
  • tuoreita yrttejä silputtuna / tai kevätsipulia
Annoslaskuri: 2

Resepti

  • Kuori bataatti
  • Leikkaa bataatista n. 2 cm kiekkoja
  • Lämmitä uuni 200 asteeseen
  • Nosta bataattikiekot uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 20 min kunnes ne ovat pehmenneet muussattaviksi
  • Muussaa bataatit keskeltä haarukalla / tai riivi haarukalla keskusta ns. mössöksi
  • Sekoita oliiviöljy ja valkosipuli
  • Lisää bataattien muussattuun keskiosaan valkosipuliöljy
  • Ripottele päälle parmesaanijuustoa
  • Paahda uunissa vielä 5-10 min kunnes juusto on saanut väriä ja bataattikiekot ovat rapeita
  • Koristele tuoreilla silputuilla yrteillä, esim. basilikalla ja mausta vielä mustapippurilla.
Kokkisi oli:
Anne Pfitzner
Erikoisruokavalio: Gluteeniton, Kananmunaton
Valmistustapa: Uunissa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: < 30 min
Murupolku: Lisukkeet, Resepti