2dl |
Raastettua juustoa, tässä käytetty vegaanista juustoa |
200g |
Creme fraiche, tässä käytetty havre fraiche |
|
Tuoretta basilikaa koristeluun |
|
Tomaattikastike - Lämmitä kiertoilmauuni 175 asteiseksi.
- Keitä linssit 5-10 minuuttia.
- Hakkaa punasipuli ja kuullosta paistinpannussa oliiviöljyn kanssa.
- Purista valkosipuli joukkoon.
- Leikkaa herkkusienet paloiksi ja laita paistinpannuun.
- Paista muutaman minuutin.
- Lisää tomaattimurska ja babypinaatti.
- Mausta yrttisuolalla, oreganolla, timjamilla, mustapippurilla ja chilillä.
- Anna hautua hetken.
Juustokastike - Raasta juusto ja laita kattilaan yhdessä creme fraichen kanssa.
- Sulata paksuksi juustokastikkeeksi.
- Huuhtele sillä aikaa kesäkurpitsa ja höylää pitkiä viipaleita juustohöylällä.
Asettele valmiiksi - Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, vuoka n. 25x25 cm.
- Laita seuraavaksi muutama lusikallinen juustokastiketta ja sen jälkeen kesäkurpitsaviipaleita ja lasagnelevyjä.
- Levitä tomaattikastiketta lasagnelevyille ja kerrosta juustokastikkeella, kesäkurpitsalla ja lasagnelevyillä 2-3 kertaa, riippuen vuokasi koosta.
- Jotta lasagnelle ei tulisi kova pinta niin jätä viimeisellä kierroksella lasagnelevyt pois, lopetat tomaattikastikkeen ja muutaman lusikallisen juustokastikkeen kanssa kesäkurpitsa viipaleiden päälle.
- Paista uunin keskitasolla 35-40 minuuttia.
- Anna hetken seistä ennen tarjoilua.
- Koristele tuoreella basilikalla.
|