Kuvattoman reseptin oletuskuva

Metsäsienirisotto

Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Herkullinen sienirisotto metsän antimista arkeen tai juhlaan.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä
  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Metsäsienirisotto

Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Herkullinen sienirisotto metsän antimista arkeen tai juhlaan.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä
  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Kuvattoman reseptin oletuskuva
Metsäsienirisotto
Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Resepti

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä

Ohjeet

  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Kurkku-gazpacho
Kurkku-gazpacho limellä ja inkiväärillä

Kylmä kurkku-gazpacho alkupalaksi

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Paprikapasta
Pasta ihanalla paprikakastikkeella

Ruokaisa pasta paprikakastikkeella.

Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tomaattisalsa
Tomaattisalsa

Tarjoile tortillasipsien kanssa tai lisukkeena tacoihin tai tortilloihin.

Votes: 2
Rating: 4.5
You:
Rate this recipe!
Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä
Syyskeitto kurpitsalla, paprikalla ja sienillä

Lämmittävä ja maukas keitto.

Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla
Halloumipyttipannu vihanneksilla & pestolla

Hyvä ja raikas arkiruoka

Votes: 6
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Parsakaalisalaatti
Parsakaalisalaatti tomaatilla & kapriksella

Tarjoile lisukkeena lämpimien aterioiden kanssa.

Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Helppo kasviswokki

Todella herkullinen ja todella helppo ja nopea valmistaa ja maistuu kaikille.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tomaatti toast
Tomaatti toast

Tarjoile alkuruokana tai naposteluun juhlissa tai arkena.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto
Kermaisa kurpitsa- & paprikakeitto

Lämmittävä ja hyvä keitto kurpitsalla ja paprikalla.