Kuvattoman reseptin oletuskuva

Metsäsienirisotto

Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Herkullinen sienirisotto metsän antimista arkeen tai juhlaan.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä
  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Metsäsienirisotto

Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
 

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Herkullinen sienirisotto metsän antimista arkeen tai juhlaan.

 

Annoslaskuri

Tulosta resepti

Resepti

Ohjeet

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä
  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Kuvattoman reseptin oletuskuva
Metsäsienirisotto
Teen tätä risottoa usein pakastetuista kanttarelleistä tai suppilovahveroista, mutta kuivatut sekä tuoreet sienet sopivat myös. Viimeistele tuoreilla yrteillä, rucolalla tai vesikrassilla. Vegaanisen version saa kun jättää parmesaanin pois tai vaihtaa sen johonkin toiseen korvaavaan valmisteeseen.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tulosta resepti

LISÄÄ OSTOSLISTAAN

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Resepti

1-2dl pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä (esim. kanttarelli, suppilovahvero tai tatit)
15dl kasvisliemi
2kpl shalottisipuli tai 1 kpl keltasipuli
3dl risottoriisi
1dl valkoviini
Suolaa
Pippuria
1-2rkl Oliiviöljy
2rkl Voita
1dl parmesaaniraaste
persiljaa, vesikrassia tms. tuoretta yrttiä

Ohjeet

  1. Ennen risoton valmistamista sulata pakastetut sienet tai laita kuivat sienet veteen imemään kosteutta.
  2. Valuta ylimääräinen neste.
  3. Mikäli käytät tuoreita sieniä, ne kannattaa paistaa erikseen pannulla ennen risoton valmistusta ja siirtää sivuun ja lisätä risoton sekaan vasta lopuksi.
  4. Laita kasvisliemi kuumenemaan kattilaan (liemen voi valmistaa itse tai yhdistämällä 3 kpl kasvisliemikuutiota ja 15 dl vettä), liemen tulisi poreilla hiljakseen tai olla lähellä kiehumispistettä koko risoton valmistuksen ajan.
  5. Hienonna sipuli sekä sienet.
  6. Valmista risotto teflonpannussa ja pidä hella koko ajan keskilämmöllä.
  7. Ruskista sipulia pannulla oliiviöljyssä muutama minuutin ajan kunnes se saa väriä.
  8. Lisää sienet sekä voi ja ruskista niitä hetki (2-3 minuuttia).
  9. Lisää riisi, kuullota kunnes riisinjyvien reunat alkavat olla aavistuksen läpikuultavat (1-2 minuuttia).
  10. Varmista että riisi ei tartu pannuun sekoittamalla välillä.
  11. Lisää valkoviini, odota kunnes se on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
  12. Kun valkoviini on imeytynyt riisin, ala lisäämään lientä noin 1,5 dl kerrallaan riisin joukkoon.
  13. Odota että liemi on melkein haihtunut, ennen kuin lisäät seuraavan erän.
  14. Risottoa ei kannata sekoitaa juurikaan, jotta se ei puuroudu. Jatka liemen lisäämistä, kunnes kaikki on risoton seassa.
  15. Tähän kuluu noin 20 minuuttia.
  16. Kun viimeinen liemierä alkaa olla imeytynyt, tarkista riisin koostumus.
  17. Riisin tulisi olla al dente.
  18. Mikäli liemi on kiehunut liian kovalla, osa siitä on voinut haihtua, jolloin riisi ei ole saanut tarpeeksi nestettä.
  19. Lisää tarvittaessa vettä mikäli risottoriisi on vielä raakaa.
  20. Tarkista lopuksi risoton maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  21. Sekoita parmesaani tai parmesaania korvaava vegaanivalmiste risoton joukkoon.
  22. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Kokkisi oli

Jenni KääriäinenJenni Kääriäinen

Testaa seuraavaksi

Paahdettuja uunivihanneksia
Uunipaahdettua vihanneksia

Paahdettuja uunivihanneksia sellaisenaan tai lisukkeilla.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Parsakaalipihvit
Parsakaalipihvit juustolla ja paprikalla

Kasvispihvit joihin saat hiukan potkua käyttämällä vaikka raastettua chilijuustoa.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Galette
Galette tomaatilla ja punajuurella

Kaunis ja maukas galette.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Pähkinäsuklaata suolakaramellilla
Pähkinäsuklaa

Kahvin kanssa tai jälkiruokapöytään.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Paprikasallad
Paprika- & kikhernesalaatti

Ruokaisa salaatti joka soveltuu niin välipalaksi kuin päivälliseksi.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Bataatti cocktailpaloja
Bataatti cocktailpaloja

Gluteenittomat ja vegaaniset coctailpalat!

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Piparkakkusmoothie
Piparkakkusmoothie

Jätä hunaja pois ja valitse gluteenittomat piparkakut niin sinulla on gluteeniton vegaaninen smoothie!

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Pasta tomaattipestolla
Pasta tomaattipestolla

Valitse gluteeniton pasta saadaksesi annoksesta täysin gluteenittoman.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Omenapiirakkasmoothie
Omenapiirakkasmoothie

Valitse gluteenittomat ja laktoosittomat tuotteet sopimaan omaan ruokavalioon.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Shashuka