6kpl |
Punaista paprikaa, kotimaisia |
|
- Aloita leikkaamalla paprikat isoiksi paloiksi, poista kannat ja siemenet. Kuori valkosipulinkynnet.
- Siirrä paprikat ja valkosipulinkynnet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda grillivastuksen alla uunissa kunnes paprikoiden pinta alkaa tummua ja kiristyä.
- Laita kuumat paprikat kannelliseen muovirasiaan tai suljettavaan muovipussiin. Anna levätä ja höyrystyä n. 15 minuuttia.
- Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kuullota sipulit pannulla kunnes ne ovat läpikuultavat ja pehmenneet.
- Kun paprikat ovat hieman viilenneet, ota ne rasiasta / pussista ja irrota kuoret. Kuoria ei tarvitse irroittaa kokonaan, mutta poista ainakin tummenneet / palaneet kuorenpalat.
- Lisää paprikat monitoimilaitteeseen, lisää valkosipulikynnet ja kuullotetut sipulit. Surraa tasaiseksi.
- Kaada paprikasose kattilaan, lisää vesi ja kasvisliemikuutio, suola, chilikastike (valinnainen) ja mustapippuri. Kiehauta ja anna porista keskilämmöllä n 20–30 minuuttia.
- Pienennä lämpöä hellalla ja lisää ranskankerma sekä sitruunamehu. Maista ja mausta lisää jos tarve.
- Annostele keitto lautasille, murenna päälle feta ja koristele persiljalla. Tarjoile höyryävän kuumana leivän kera.
|