
![]() |
Piedmontelainen paprikamuhennos
Pohjois-Italian ylpeydenaihe pepperonata on helppo valmistaa ja monikäyttöinen, joko alkuruokana tai keitettyjen punaisten linssien kera muhennoksena, pääruokana!
Piedmontelainen paprikamuhennos vailla vertaa
Vaihe 1
Vaihe 2
Vaihe 3
|
|
![]() |
Piedmontelainen paprikamuhennos
Pohjois-Italian ylpeydenaihe pepperonata on helppo valmistaa ja monikäyttöinen, joko alkuruokana tai keitettyjen punaisten linssien kera muhennoksena, pääruokana!
Piedmontelainen paprikamuhennos vailla vertaa
|
![]() |

Piedmontelainen paprikamuhennos
Pohjois-Italian ylpeydenaihe pepperonata on helppo valmistaa ja monikäyttöinen, joko alkuruokana tai keitettyjen punaisten linssien kera muhennoksena, pääruokana!
Vaihe 1
1dl | Auringonkukkaöljyä |
1kpl | Varsisellerin varsi |
4kpl | Salottisipulia |
4kpl | Valkosipulinkynttä |
1rkl | Tuoretta rosmariinia |
1tl | Fenkolinsiemeniä |
1kpl | Laakerinlehti |
1ripaus | Chilihiutaleita |
1ripaus | Sahramia |
Merisuolaa, reilusti |
Vaihe 2
4 pss | Kotimaista suippopaprikaa |
Vaihe 3
4kpl | Kotimaista tomaattia, kypsää |
1rkl | Valkoviinietikkaa |
1ruukku | Basilikaa |
4rkl | Kapriksia |
- Kuori varsiselleri ja leikkaa ohueksi.
- Hienonna salottisipuli, valkosipuli ja rosmariini.
- Lisää kaikki 1. vaiheen ainekset kattilaan ja anna hautua kunnes ovat pehmeitä.
- Lisää joukkoon pilkottu suippopaprika josta olet poistanut kannat ja siemenet. Hauduta 5 minuuttia.
- Lisää pilkotut tomaatit ilman kantaa ja valkoviinietikka.
- Anna koko komeuden hautua padaksi, noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon basilika sekä halutessasi kapriksia.