
![]() |
Tomaatti-lehtikaalipiirakka
Terveellinen lehtikaali toimii mainiosti piirakassa.
Ruokaisa ja terveellinen tomaatti-lehtikaalipiirakka on oivallinen välipalaksi.
Pohja
Täytteet
Munamaito
|
|
![]() |
Tomaatti-lehtikaalipiirakka
Terveellinen lehtikaali toimii mainiosti piirakassa.
Ruokaisa ja terveellinen tomaatti-lehtikaalipiirakka on oivallinen välipalaksi.
|
![]() |

Tomaatti-lehtikaalipiirakka
Terveellinen lehtikaali toimii mainiosti piirakassa.
Pohja
kpl | Ruispiirakkapohja, valmis |
Täytteet
1pkt | Kirsikkatomaatteja, kotimaisia |
3dl | Lehtikaalia |
1pkt | Tuoretta oreganoa |
2dl | Emmentaljuustoraastetta |
Mustapippuria |
Suolaa |
Paprikajauhetta |
Munamaito
1,5dl | Maitoa |
1kpl | Kananmuna |
- Öljyä piirakkavuoka, itse käytin irtopohjaista kakkuvuokaa koska halusin piirakalle korkeamman reunuksen. Kauli taikina ja asettele vuokaan.
- Paista lehtikaaleja pannulla öljyssä, mausta ne mm. paprikajauheella, suolalla, pippurilla.
- Puolita kirsikkatomaatit ja asettele kirsikkatomaatit ja lehtikaalit pohjan päälle. Silppua päälle tuore oregano. Rouhaise päälle vielä suolaa ja pippuria.
- Sekoita munamaito ja kaada täytteiden päälle. Lisää viimeiseksi juustoraaste.
- Paista uunissa n. 25-30 minuuttia 200 asteessa.